Overslaan en naar de inhoud gaan

Camilla Läckberg – Zilveren vleugels

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol.

Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen - en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

Na ’Gouden kooi’ is ‘Zilveren vleugels’ het tweede deel over Faye. Ook dit tweede boek wordt als thriller neergezet, maar leest meer als een (spannende) roman.

In het eerste deel was het even wennen aan de nieuwe schrijfstijl van Camilla Läckberg, als je haar vorige boeken over Patrik Hedström en Erica Falck gewend was. In het tweede boek ben je daarop voorbereid, maar dat neemt jammer genoeg niet weg dat ‘Zilveren vleugels’ geen interessant boek is. Het verhaal boeit niet voldoende, waardoor je het gemakkelijk weglegt. Ergens ben je benieuwd hoe een en ander zal verlopen; ergens zie je bepaalde wendingen al van verre aankomen.

Faye is in dit boek een stuk minder sympathiek, waardoor je minder respect voor haar krijgt. De scènes uit het verleden zorgen ervoor dat je beter snapt hoe Faye is geworden wie ze is. De vele (expliciete) seksscènes voegen niet altijd wat toe aan het verhaal, waardoor het soms een te plat verhaal wordt. Dat is erg jammer. Je bent zoveel meer gewend van Läckberg door haar eerdere thrillers.

Auteur: Camilla Läckberg
Titel: Zilveren vleugels
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044354447