Overslaan en naar de inhoud gaan

Caroline Wammes – Muis

Het is maar goed dat Evelyne niet in de toekomst kan kijken als ze haar dochter Muis uitzwaait op Schiphol. Halsoverkop verruilt Muis Nederland voor Australië, de liefde van haar leven achterna. Deze succesvolle zakenman, Jake, is ze nog niet eens zo heel lang geleden tegengekomen op een congres. Muis’ ouders en haar zus Femke blijven in shock achter door het snelle vertrek, maar gunnen Muis alle liefde van de wereld.

Terwijl Muis haar draai probeert te vinden in Australië, gaat het leven in Nederland gewoon door. Voor Evelyne komen er lastige tijden aan, Femke staat voor een volgende fase in haar leven. Tot haar wanhoop moet Muis alles vanaf de zijlijn gadeslaan. De band tussen Evelyne en Muis wordt ondertussen enorm op de proef gesteld. Is deze sterk genoeg om de afstand te overbruggen?

In het begin van ‘Muis’ moet je even in het verhaal komen. Je valt middenin het moment dat de dochter van Evelyne voor de liefde naar het buitenland verhuist. Je bent dan als lezer nog even zoekende hoe de verschillende personages in elkaar steken en hoe hun verhoudingen naar elkaar toe zijn. Als je eenmaal wat verder in het boek bent en je de personen wat beter hebt leren kennen, kom je helemaal in een prachtige roman terecht.

Het verhaal gaat niet alleen over de verhuizing van Muis, Caroline Wammes laat ook het ouder worden van de ouders van Evelyne aan bod komen. Zonder daar teveel over weg te willen geven, heeft de auteur dat op een mooie, bijzondere en emotionele manier gedaan. Ik kon het bij bepaalde scènes niet drooghouden. Sommige passages raakten me enorm. Knap gedaan door de auteur.

Hoe verder je in ‘Muis’ bent, hoe lastiger is om het boek weg te leggen. Wammes weet met haar beeldende schrijfstijl de personages en de verschillende omgevingen als het ware tot leven te laten komen. Je waant je echt even bij Evelyne en haar familie thuis. Heel mooi gedaan!

Auteur: Caroline Wammes
Titel: Muis
Genre: Roman
Aantal pagina's: 267
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086604340