Overslaan en naar de inhoud gaan

Carry Slee – Kapot

Thijs en Julia zijn broer en zus. Ze spelen samen in een succesvolle band, hebben veel vrienden en zijn allebei tot over hun oren verliefd. Hun levens lijken heerlijk en perfect te zijn. Maar niets is minder waar… helaas.

De ouders van Thijs en Julia maken ruzie. Heel veel ruzie. En voor ze weten, wordt alles ineens anders. Zo anders zelfs dat Thijs en Julia lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Is hun sterke broer/zus-band hiertegen bestand of gaat alles kapot?

Na ruim tien jaar is er weer een boek van Carry Slee verschenen. ‘Kapot’ is speciaal voor de jeugd van 12 jaar en ouder geschreven. Zoals we inmiddels van de auteur gewend zijn, behandelt ook dit boek een actueel thema: (v)echtscheiding.

Thijs en Julia lijken het heerlijk te hebben in hun levens, maar al snel ontdek je dat er bij hen thuis van alles aan de hand is waar de twee tieners het moeilijk mee hebben. Dag in dag uit maken hun ouders ruzie. Dit leidt tot grote frustraties bij Thijs en Julia. Slee laat dit duidelijk naar voren komen in het verhaal. Dat geldt ook voor de wanhoop, het verdriet en de woede. Broer en zus lijken alleen elkaar te hebben en met elkaar te kunnen praten, en dan komt daar ineens verandering in.

De auteur laat met ‘Kapot’ zien hoe ver ouders met hun kinderen kunnen gaan als ze in een (v)echtscheiding zitten. Hoe volwassen Thijs en Julia soms al lijken te zijn, je merkt toch ook dat ze pas 14 en 15 jaar zijn. Ze zijn gevoelig voor de manipulaties van hun beide ouders, omdat ze het liefste willen dat hun ouders gewoon bij elkaar blijven. Op zeer geloofwaardige wijze beschrijft Slee hoe zowel de vader als de moeder hun kinderen inzetten in de strijd tegen elkaar. Heftig om te lezen dat dat zonder slag of stoot zomaar lijkt te gebeuren.

Carry Slee laat met haar nieuwste boek wederom zien dat ze een geweldige kinderboekenschrijfster is. ‘Kapot’ is een aangrijpend en indrukwekkend verhaal dat je in één keer uit wilt lezen. Een aanrader voor zowel kinderen als volwassenen.

Auteur: Carry Slee
Titel: Kapot
Genre: Jeugdboek 12+
Uitgeverij: Overamstel Uitgevers
ISBN: 9789048826575
Aantal pagina's: 271