Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal van Gastel – Zwaar beproefd

Isa en Ruben zijn stapelverliefd en hebben besloten om te gaan samenwonen. Ze hebben een prachtig stekje gevonden, waar Isa van Ruben haar eigen inloopkast heeft gekregen. Hun geluk lijkt niet op te kunnen.

Isa begint er eindelijk aan te wennen dat de knappe Ruben echt bij haar hoort. Ook al betekent dit dat ze haar wekker eerder zet om haar tanden te poetsen voordat Ruben wakker wordt. Dat doet elke vrouw toch?!

Maar dan komt de relatie onder druk te staan. Ruben gaat met zijn knappe ex-vriendin Marleen samenwerken en Isa maakt steeds langere dagen in de dierenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo. Isa en Ruben lijken elkaar alleen nog ’s avonds te zien. Is hun relatie hiertegen bestand? En wanneer durft Isa nu echt zichzelf te zijn bij Ruben?

‘Zwaar beproefd’ is het tweede deel uit de Zwaar-trilogie van Chantal van Gastel. Op zich zijn de delen prima afzonderlijk te lezen, maar voor het volledige verhaal is het verstandig om de boeken op de juiste volgorde te lezen.

Ook dit deel is heerlijk om te lezen. De relatie van Isa en Ruben groeit. En dat geldt ook voor de relaties tussen verschillende andere personages. Het enige dat blijft, is de onzekerheid van Isa. Ergens vraag je je af of Ruben echt niet doorheeft dat Isa iedere ochtend al uit bed is geweest voor de wekker gaat. Maar misschien doet hij alsof om Isa in een bepaalde waan te laten. Interessant om te lezen hoe zeker Isa in haar rol als dierenarts is en hoe onzeker ze in haar rol als vriendin is.

Van Gastel laat met ‘Zwaar beproefd’ zien dat je meer kunt met een chicklit dan alleen een vrij voorspelbaar verhaal schrijven. In het boek wordt een ingewikkelde operatie uitgevoerd, die uitgebreid beschreven wordt. Zo te lezen heeft de auteur hier duidelijk onderzoek naar gedaan. Leuk om te lezen!

‘Zwaar beproefd’ kent een mooi einde dat om een volgend deel vraagt. En gelukkig is dat er ook. Gauw door naar het laatste deel dat ‘Zwaar verguld’ heet.

Auteur: Chantal van Gastel
Titel: Zwaar beproefd
Genre: Chicklit
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044339352