Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal van Mierlo – De verloren jongen

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, krijgt ze van haar baas de zaak toegewezen. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?

‘De verloren jongen’ begint meteen spannend als er een dode jongen wordt gevonden. Als lezer word je hierdoor direct het verhaal ingetrokken. Wie is het slachtoffer? Wat is er gebeurd? Wie zit hierachter? En… wie is die Julia Menken die speciaal voor deze zaak gevraagd wordt? Je zit bomvol vragen waar je allemaal antwoord op wil hebben. Hoe verder je leest, hoe meer vragen er in eerste instantie bijkomen. Heel knap gedaan van Chantal van Mierlo, want ze weet hiermee de aandacht van de lezer continu vast te houden. Dit boek wil je namelijk het liefste in één keer uitlezen.

Van Mierlo schuwt niet om gruwelijke details aan bod te laten komen. Het maakt het verhaal levensecht en het zorgt ervoor dat je soms met afschuw bepaalde passages leest. Dit laat maar weer zien hoe enorm je meegenomen wordt binnen het verhaal. Niet alleen door de zaak die opgelost moet worden, maar ook door de privésituatie van Julia. Wat heeft zij in het verleden meegemaakt? Wat is er met haar man aan de hand? De auteur heeft met haar hoofdpersoon een erg interessant personage gecreëerd.

Richting het einde krijg je een vermoeden hoe een en ander in elkaar steekt en kwam bij mij de dader naar voren die ik voor ogen had. Dat haalde overigens niet de spanning weg uit het verhaal, want de auteur heeft nog een aantal onverwachte plotwendingen in petto voor haar lezers. Maak je borst maar nat! Het maakt je erg nieuwsgierig naar de andere twee delen uit deze serie. Kom maar op!

Auteur: Chantal van Mierlo
Titel: De verloren jongen
Serie: Julia Menken
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 376
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461095961