Overslaan en naar de inhoud gaan

Charlie Jonas – Het kattencafé

Stel je een knus buurtpleintje in Keulen voor, waar alle personages uit dit verhaal samenkomen.

Susann, de weduwe die slecht ter been is en besluit nog een laatste keer naar Ischia te reizen – om daar geheel onverwacht een nieuwe liefde te vinden. Mimi, haar kat, die graag ondergebracht wordt bij een zachtaardig iemand. En die persoon is Leonie, een docent zonder enige ervaring met katten, maar mét een goed hart.

Maak ook kennis met Maxie, Leonies beste vriendin, die net een boekencafé heeft geopend en verliefd is op de verkeerde man. Tot slot loopt daar nog Emily, een jong meisje dat zich alleen voelt na de scheiding van haar ouders, en verlangt naar een kat…

In het begin van ‘Het kattencafé’ moet je nog even wennen aan het boek. Je hebt eventjes de tijd nodig om de verschillende personages te ontmoeten en hun rol binnen het verhaal te ontdekken. Als je eenmaal wat verder met lezen bent en de verhoudingen wat duidelijker zijn, leest het verhaal meteen een stuk prettiger.

Charlie Jonas heeft een aantal bijzondere personages gecreëerd. Iedereen heeft enkele eigenaardigheden en haar eigen karaktertrekken. Dat maakt het eigenlijk wel een bont gezelschap bij elkaar. In eerste instantie lijken het vier personen die weinig met elkaar te maken hebben, maar daar komt gedurende het verhaal steeds meer verandering in. Leuk gedaan door de auteur. Zeker ook omdat de vier vrouwen van verschillende leeftijden zijn, waardoor iedere lezer zo haar eigen favoriete personage kan kiezen.

Het verhaal van ‘Het kattencafé’ leest fijn als je er eenmaal lekker in zit. Jonas heeft een echte feelgood roman geschreven, waarin vriendschap én het kattencafé zelf het meest centraal staan. Er zit niet heel veel diepgang in, maar het is gewoon een leuk en fijn verhaal om te lezen. Heerlijk om even bij weg te dromen.

Auteur: Charlie Jonas
Titel: Het kattencafé
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400514652