Overslaan en naar de inhoud gaan

Charlotte de Monchy – Enkeltje Ierland

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met tanige boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij zich verlooft met een "geschikte' vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

‘Enkeltje Ierland’ begint met een interessant eerste hoofdstuk, waarna je een sprongetje terug in de tijd maakt om te ontdekken hoe Lisa in de situatie uit dat eerste hoofdstuk is beland. Charlotte de Monchy vertelt het verhaal zowel vanuit Lisa als vanuit Kathy, een andere inwoner uit Brentwood. Deze twee vrouwen lijken in eerste instantie niets met elkaar gemeen te hebben. Als lezer merk je echt verschil tussen de beide personages. Met Lisa bouw je meteen een band op. Ze is een leuk en krachtig personage dat haar weg weet te vinden in haar nieuwe leefomgeving. Aan Kathy moet je echt even wennen. Je weet niet zo goed wat je met haar doen en laten moet, maar daar komt verandering in als je haar beter leert kennen. De auteur besteedt in ieder geval voldoende aandacht om beide vrouwen goed te leren kennen.

Het verhaal van ‘Enkeltje Ierland’ verloopt redelijk voorspelbaar. Bepaalde plotwendingen zie je van tevoren al aankomen. Dat maakt voor het plezier in het lezen van dit boek overigens helemaal niets uit. De Monchy heeft een fijne en beeldende schrijfstijl, waardoor je af en toe hardop zit te lachen bij een bepaalde scène. Je ziet een gebeurtenis soms gewoon helemaal voor je. Heerlijk!

De ontknoping is zoals je verwacht had en past daardoor helemaal binnen het verhaal én het genre. Liefhebbers van deze auteur (waaronder ikzelf) zullen dit boek met veel plezier lezen.

Auteur: Charlotte de Monchy
Titel: Enkeltje Ierland
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022584156