Overslaan en naar de inhoud gaan

Charlotte de Monchy – Nee heb je

Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden.

Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Als dat maar goed gaat…

De boeken van Charlotte de Monchy worden vanuit twee hoofdpersonages verteld. In ‘Nee heb je’ lees je het verhaal vanuit Bobbie en vanuit Lauren. Daardoor weet je als lezer soms al meer dan de personages in het boek zelf, omdat je van twee personen de gevoelens en gedachten kunt lezen. Je hebt hierdoor als het ware een streepje voor… altijd interessant.

De Monchy heeft een fijne en beeldende schrijfstijl. Je ziet het doen en laten op Bali zo voor je. De auteur woont inmiddels zelf met haar gezin op Bali, waardoor ze de omgeving en de situaties die zich daar voordoen heel goed kan beschrijven. Dat merk je tijdens het lezen van deze feelgood roman.

Het verhaal zelf verloopt redelijk zoals je het zou verwachten, maar toch heeft de auteur hier en daar een kleine verrassende wending in petto voor haar lezers. ‘Nee heb je’ is gewoon een heerlijk boek om op een (warme) zomerdag te lezen en er lekker van te genieten.

Auteur: Charlotte de Monchy
Titel: Nee heb je
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022585979