Overslaan en naar de inhoud gaan

Charlotte de Monchy – Zes maanden zonder

Als je op je 28e nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan.

Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Wat nu?

Charlotte de Monchy weet in ‘Zes maanden zonder’ haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk te boeien. Ze zet het personage Robin meteen op een leuke manier neer, waardoor je erg benieuwd bent wat zij nog allemaal gaat meemaken in haar leven. En je wil natuurlijk heel graag weten of ze de weddenschap gaat winnen. Ook al lijkt Robin op het eerste gezicht een vrij oppervlakkig karakter; als je haar beter leert kennen, ontdek je dat ze heel veel in haar mars heeft.

Je leest het verhaal vanuit twee personages: Robin en Sam. In eerste instantie lijken deze twee vrouwen niets met elkaar te maken hebben, maar daar komt verandering in. Mooi om te zien hoe De Monchy de twee verschillende verhaallijnen naar elkaar toe weet te trekken. Het zijn twee boeiende personages, die het een en ander hebben meegemaakt in het verleden en er allebei het beste van proberen te maken in Ierland.

Richting het einde van het boek zie je enkele zaken van tevoren al aankomen, maar dat doet verder niets af aan het verhaal. ‘Zes maanden zonder’ is gewoon een heerlijk boek met leuke personages, waarbij je af en toe lekker even weg kunt dromen en je even in een andere wereld kunt wanen. Dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken, nietwaar?

Auteur: Charlotte de Monchy
Titel: Zes maanden zonder
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022584101