Overslaan en naar de inhoud gaan

Charlotte Dematons – Alfabet

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. T is van tandarts - een teckel - die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent - een tapir - toekijkt.

Na het beluisteren van de aflevering over Charlotte Dematons bij De Grote Vriendelijke Podcast werd ik enorm nieuwsgierig naar dit prentenboek. Ik vond het geweldig om te horen dat elke letter van het alfabet een eigen pagina had gekregen, waarin alleen maar afbeeldingen stonden die met die desbetreffende letter begon.

Het is absoluut de moeite waard om dit boek aan te schaffen. Je kijkt je ogen uit op iedere bladzijde. Het ziet er mooi uit en het is superleuk om te ontdekken wat er op elke pagina te vinden is. Sommige tekeningen kun je zo benoemen; bij anderen moet je wat langer nadenken. Als je er echt niet uitkomt, kun je terecht op de bijbehorende website.

Dematons heeft met een tekstloos prentenboek als het ware toch een heel verhaal geschreven. Je probeert bij elke letter een zin te vormen waarin alle woorden van bijvoorbeeld de D in voorkomen. Het is echt genieten geblazen, voor jong én oud. Absolute aanrader om in huis te hebben!

Auteur: Charlotte Dematons
Titel: Alfabet
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089673275