Overslaan en naar de inhoud gaan

Chris Tvedt – Rechtop sterven

Het is inmiddels meer dan 25 jaar geleden dat Aron Sorvik werd veroordeeld voor de moord op twee kleine meisjes op het eilandje Vestoy. Aron heeft zijn straf uitgezeten, maar hij beweert onschuldig te zijn en wil dat zijn zaak heropent wordt. Daarvoor schakelt hij advocaat Mikael Brenne in.

Mikael Brenne heeft het nodige achter zijn kiezen gehad en is blij dat hij nog als advocaat kan werken. Hij gaat naar het eilandje toe om opheldering te zoeken. Wat hij daar echter vindt, zijn levendige herinneringen en een vijandige houding van de eilandbewoners. Is Sorvik nu schuldig of onschuldig aan de moord? Zal Brenne ooit een antwoord op die vraag krijgen?

‘Rechtop sterven’ is het tweede boek in de Mikael Brenne-serie dat in Nederland is verschenen. Het eerste deel – ‘De verleiding van het kwaad’ – heb ik niet gelezen, maar daar heb ik geen hinder van ondervonden bij het lezen van dit tweede deel.

Chris Tvedt heeft met Mikael Brenne een bijzonder hoofdpersoon neergezet. Brenne is een advocaat die zich gemakkelijk laat meeslepen in zeer ongunstige situaties, soms zelfs op het criminele vlak. Dat loopt niet altijd goed af. Het zorgt er op een gegeven moment zelfs voor dat Brenne zijn eigen onschuld moet bewijzen… en tegelijkertijd met de zaak van de twee meisjes bezig is. Dat maakt van ‘Rechtop sterven’ een interessant boek.

Tvedt heeft een aangename schrijfstijl. Hij schroomt niet om details te gebruiken. Prachtig hoe hij de omgeving van bijvoorbeeld het eiland opschrijft. De auteur gebruikt korte hoofdstukken. Je leest daardoor gemakkelijk een paar uur in dit boek. Voor je het weet, heb je het alweer uit.

Auteur: Chris Tvedt
Titel: Rechtop sterven
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044520408