Overslaan en naar de inhoud gaan

Christie Barlow – Geheimen op Foxglove Farm

Isla en Drew Allaway lijken het perfecte leven te hebben – een goed huwelijk, twee gezonde kinderen en een prachtig huis, Foxglove Farm. Toch heeft de kersverse moeder Isla het moeilijk – ondanks dat ze veel van haar gezin houdt, is ze eenzaam omdat Drew de hele dag op de boerderij werkt.

Tot haar schrik komt Isla erachter dat Drew niet eerlijk tegen haar is geweest, en dat ze mogelijk de boerderij zullen verliezen waar ze zo trots op zijn. De gemeenschap van Love Heart Lane zal zich enorm moeten inspannen om gezamenlijk Foxglove Farm te kunnen redden… En zal Isla’s huwelijk de moeilijke tijden doorstaan?

Wat heeft Christie Barlow met ‘Geheimen op Foxglove Farm’ een heerlijke roman geschreven. Ik werd zo meegenomen in dit fijne en boeiende verhaal dat ik het boek in twee dagen uit had. Heerlijk om meegesleept te worden in een boek.

In dit (voor Nederland) tweede boek uit de Love Heart Lane-serie staat Isla Allaway centraal. We hebben haar in het eerste deel al leren kennen. En nu krijgen we een nog beter beeld van haar. Wat een dappere, moedige, vriendelijke en lieve vrouw! Hoe verder je leest in het boek, hoe meer respect je voor haar krijgt. Interessant gekozen hoofdpersonage.

Barlow weet dankzij haar vlotte en beeldende schrijfstijl het verhaal van ‘Geheimen op Foxglove Farm’ tot leven te brengen voor haar lezers. Je waant je op de boerderij, je gaat mee uit met de vriendinnen, je knuffelt even met de lieve kindjes uit het verhaal en je leeft ontzettend mee met iedereen. Je zou haast zelf wel even deel willen uitmaken van deze bijzondere samenleving.

Het boek heeft hier en daar wat voorspelbare wendingen, maar dat doet niets af aan het fijne verhaal. De auteur geeft kleine hints en als je die als lezer oppikt, kun je soms al raden wat er staat te gebeuren. Dit maakt helemaal niets uit. Het is heerlijk om weer even in Heartcross te zijn. Gelukkig hebben we nog een aantal delen tegoed in deze nu al fijne serie.

Auteur: Christie Barlow
Titel: Geheimen op Foxglove Farm
Serie: Love Heart Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024599486