Overslaan en naar de inhoud gaan

Christie Barlow – Gelukkig in Clover Cottage

Allies droom lijkt uit te komen wanneer Rory Scott – dierenarts en de liefde van haar leven – de bouwvallige Clover Cottage in het schilderachtige dorpje Heartcross erft. Ze weet zeker dat dit de plek is waar ze lang en gelukkig zullen leven.

Totdat Rory een bom laat vallen. Hij houdt van Allie, maar hij wil zijn eigen droom achterna gaan: wonen en werken in Afrika. Hun happy ever after in Clover Cottage zal nog even moeten wachten… Hoewel Allie zich geen leven zonder Rory kan voorstellen, dwingt zijn vertrek haar toch tot nadenken. Misschien is dit het moment om haar eigen dromen na te jagen?

‘Gelukkig in Clover Cottage’ is het derde deel in de Love Heart Lane-serie. Op de achterkant van het boek zie je dat er ook al een vierde deel in het Nederlands gepland staat. Daar kijk ik al naar uit. Het is zo’n fijne en leuke serie. Daar wil je nog wel even over blijven lezen. In het Engels zijn er al nog meer delen verschenen. Hopelijk worden ze allemaal uiteindelijk vertaald naar het Nederlands.

In ‘Gelukkig in Clover Cottage’ staan Allie en Rory centraal. Personages uit de eerdere twee boeken komen ook voorbij, waardoor je iedereen steeds beter leert kennen. Dat is het leuke aan een serie en dat zorgt voor een verbindende factor tussen alle boeken. Heel fijn! Het is leuk om Allie en Rory beter te leren kennen. Je leest onder andere hoe ze elkaar ontmoet hebben, hoe Allies jeugd was en waar Rory in werken met zijn vader tegenaan loopt.

Barlow heeft een zeer fijne en beeldende schrijfstijl. Hoe meer je over Heartcross leest, hoe beter beeld je van deze (fictieve) plaats kunt vormen. Dat geldt ook voor de verschillende personages. Ze komen steeds meer tot leven voor je. Zo fijn als een auteur dat voor elkaar weet te krijgen. Daardoor zit je nog meer in het verhaal én wil je het liefste door blijven lezen. Zeker in dit deel waarin vrij veel gebeurt en waarin ook serieuzere onderwerpen aan bod komen zonder dat het een zwaar verhaal wordt. De auteur weet alles goed te doseren. Al met al is ‘Gelukkig in Clover Cottage’ een hele fijne en mooie roman die je het liefste in één keer uit wil lezen. Op naar het volgende deel: ‘Een nieuwe kans voor Starcross Manor’.

Auteur: Christie Barlow
Titel: Gelukkig in Clover Cottage
Serie: Love Heart Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021037769