Overslaan en naar de inhoud gaan

Ciara Geraghty – Uit het dagboek van Grace

Wanneer Grace op een ochtend wakker wordt, in het bed van Bernard O'Malley – haar ietwat sullige nieuwe collega van de IT-afdeling – weet ze dat het mis is. Dat ze door deze actie haar relatie van 1 jaar, 3 maanden, 9 weken en 6 dagen op het spel heeft gezet, wijt ze aan de fes Bailey’s die ze leeg heeft gedronken (die eigenlijk al een jaar over datum was).

Grace beseft dat haar leven een puinhoop is: een saaie baan zonder uitzicht op beter, een relatie op afstand en een gespannen familieband met haar moeder en zussen. Gedwongen door de werkelijkheid en gesteund door Bernard neemt Grace haar leven weer in eigen hand. Stukje bij beetje komt ze in het reine met zichzelf en weet ze een enorme schuldgevoel van zich af te zetten waar ze al een hele tijd mee rondloopt.

Na het lezen van de flaptekst van ‘Uit het dagboek van Grace’ ben je benieuwd naar het verhaal van Grace. Welke gevolgen heeft haar onenightstand met haar collega? Met welk schuldgevoel loopt ze rond? Waarom heeft ze een gespannen band met haar familie?

Helaas wist Ciara Geragthy mij niet mee te nemen in het verhaal. Op zich gebeurt er van alles in het boek, maar ik had niet veel met het hoofdpersonage Grace. Ze lijkt soms vreemde keuzes te maken, die ik niet goed begreep. Als lezer wil je haar af en toe even wakker schudden dat ze wat meer aan zichzelf zou moeten denken. Je bouwt niet echt een band met haar op, waardoor je het boek gemakkelijk even weglegt. Dat is jammer. Het liefste word je helemaal meegesleurd in het verhaal en wil door blijven lezen totdat je de laatste bladzijde hebt gelezen.

Op het einde van het boek heeft Geragthy nog wel een mooie en bijzondere scène in petto voor haar lezers, maar dat neemt helaas niet weg dat ‘Uit het dagboek van Grace’ verder een ietwat vlak boek blijft. Dit verhaal was jammer genoeg niet aan mij besteed.

Auteur: Ciara Geraghty
Titel: Uit het dagboek van Grace
Genre: Roman
Aantal pagina's: 448
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045219257