Overslaan en naar de inhoud gaan

Cilla en Rolf Börjlind – De Samaritaan

Wanneer Olivia Rönning wordt vermist, gaat haar collega Lisa Hedqvist samen met Tom Stilton - die daarvoor zijn zelfgekozen coronaquarantaine in de Stockholm-archipel beëindigt - naar haar op zoek. Het spoor leidt naar een afgelegen vakantiehuisje, dat echter in lichterlaaie staat wanneer ze er aankomen. In de nog nasmeulende resten wordt even later het verkoolde lichaam van een vrouw gevonden…

Intussen is Mette Olsäter, de inmiddels gepensioneerde leidinggevende van Olivia, benoemd tot nationale veiligheidscoördinator rondom de levering van de Covid-vaccins. Maar iemand lijkt er alles aan te doen de transporten te saboteren.

‘De Samaritaan’ is alweer het zevende deel in de Rönning en Hedqvist-reeks. Het was mijn eerste kennismaking met dit duo, maar ik had er geen last van dat ik de eerdere delen niet gelezen had. Het hoofdverhaal vormt een afgeronde zaak en dat is gewoon goed te volgen.

Cilla en Rolf Börjlind hebben een bekende naam in de thrillerwereld en daarom waren mijn verwachtingen van deze nieuwste thriller wel hooggespannen. De auteurs hebben dit gedeeltelijk waargemaakt, met name richting de ontknoping van het verhaal. Dan komt de echte spanning in het verhaal en ben je heel benieuwd hoe het zal aflopen.

De aanloop richting die ontknoping is wat meer wisselend. Je hebt in het begin echt even moeite om in het verhaal te komen. Het duo Börjlind heeft de coronacrisis op een interessante manier door het verhaal verweven, maar dat lijkt ten koste te gaan van de spanning. Hoe boeiend het verhaal dan ook is, als je een thriller leest dan verwacht je vooral veel spannende momenten in het boek. Dat mis je in eerste instantie teveel.

Ondanks het spannende einde van ‘De Samaritaan’ hebben de auteurs me niet het gehele verhaal geboeid kunnen houden. De voorgaande delen schijnen een stuk spannender te zijn.

Auteurs: Cilla en Rolf Börjlind
Titel: De Samaritaan
Serie: Rönning & Stilton
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400511491