Overslaan en naar de inhoud gaan

Claire Sandy – De taarten van Marie

Marie Dunwoody is getrouwd met Robert en samen hebben ze drie kinderen: tienerzoon Agnus en de tweeling Iris en Rosie. Ze heeft het maar druk met alles. Ze probeert haar tandartspraktijk lopende te houden, terwijl er zich in dezelfde straat een concurrent vestigt. Ze probeert haar man zo goed mogelijk bij te staan als blijkt dat hij zijn baan niet meer zeker is. En ze probeert haar kinderen zo goed mogelijk op te voeden en te helpen waar ze kan.

Haar buurvrouw Lucy is de perfecte vrouw, in de ogen van Marie. Ze kan alles en wordt vooral geroemd om haar bakkunsten. Marie is hier ontzettend jaloers op en heeft het gevoel dat ze aan het falen is in het leven. Dan krijgt ze het allerbeste bakboek in haar handen en weet ze hoe ze weer grip op het leven moet krijgen: als ze de perfecte cake kan bakken, kan ze daarna alles! Maar of dat nu echt de oplossing is?

In mijn zoektocht op de website van de bibliotheek naar een nieuw boek om te lezen werd mijn aandacht getrokken door de kaft van ‘De taarten van Marie’. De kaft zag er gezellig uit en ook de flaptekst nodigde uit om dit boek te gaan lezen. Daar heb ik geen spijt van gekregen.

Claire Sandy heeft met ‘De taarten van Marie’ namelijk een heerlijk boek geschreven. Soms haast letterlijk als je leest over de verschillende bakrecepten die ze aan het uitproberen is. Ik kreeg meteen zin om mijn bakboeken van Rutger van den Broek (eerste winnaar van ‘Heel Holland Bakt’) erbij te pakken en zelf weer iets te gaan maken. Het is leuk om te lezen hoe Marie van een onbekende bakster steeds meer haar weg weet te vinden in de keuken. Dit zal voor menig thuisbakker herkenbaar zijn.

Wat mij betreft, hadden de recepten die Marie maakt achterin het boek volledig vermeld mogen worden. Sommigen daarvan had ik graag zelf eens willen uitproberen. Ik heb begrepen dat als je het boek gekocht hebt, er een receptenschrift bij zit.

Er komen allerlei personages en onderwerpen voor in het boek, zoals de perikelen van een tiener, een oudere patiënt die zijn bezoekjes aan de tandarts als een uitstapje ziet en het plannen van een huwelijk. Ondanks dat er soms relatief zware onderwerpen voorbij komen, heeft Sandy het vrij luchtig gehouden en dat past prima binnen dit verhaal. Al met al is ‘De taarten van Marie’ een leuk boek om te lezen. Het doet je denken aan de boeken van Jill Mansell.

Auteur: Claire Sandy
Titel: De taarten van Marie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 399
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026136979