Overslaan en naar de inhoud gaan

Colleen Hoover – Reminders of him

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward.

De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

De boeken van Colleen Hoover zijn enorm populair. Ik had echter nog geen boek van haar gelezen. Op advies van een andere boekblogger heb ik ‘Reminders of him’ gelezen. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik ben zeker benieuwd geworden naar andere boeken van deze auteur. Leuk detail: ‘Reminders of him’ (‘Herinneren aan hem’) is vertaald door de populaire feelgood auteur Tamara Haagmans.

Het verhaal wordt vanuit Kenna en Ledger verteld. Direct vanaf het eerste hoofdstuk ben je geïntrigeerd door het verhaal. Wie is Kenna? Wie is Ledger? Wat is er in het verleden met Kenna gebeurd? Waar is haar dochter nu? Wat is de rol van Ledger binnen dat verhaal? Je hoofd loopt haast over van alle vragen die in je opkomen. Gaandeweg krijg je daar antwoord op.

Hoover weet de interesse van de lezer het gehele boek vast te houden. Stukje bij beetje ontdek je wat er met Kenna is gebeurd en waarom ze in de gevangenis is geweest. Ook leer je Ledger beter kennen en snap je zijn dilemma steeds beter. Je hinkt continu op twee gedachten richting Kenna… totdat je een bepaald deel uit haar verleden hebt gelezen. Het maakt niet alles goed, maar je gaat haar wel iets beter begrijpen. Heel mooi hoe zowel Ledger als Kenna een ontwikkeling doormaken binnen dit verhaal.

‘Reminders of him’ raakt je en blijft nog even door je hoofd spoken als je het hebt uitgelezen. Wat een mooi, droevig en intrigerend verhaal. En wat een mooie epiloog. Mijn eerste kennismaking met Hoover smaakt absoluut naar meer.

Auteur: Colleen Hoover
Titel: Reminders of him
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020548648