Overslaan en naar de inhoud gaan

Crime Compagnie Contest: Win een uitgeefcontract

Schrijf jij de Créme de la Crime? De Crime Compagnie organiseert samen met Sweek #CrimeCompagnieContest om nieuw schrijftalent te ontdekken: de misdadig goede winnaar van deze wedstrijd wint een uitgeefcontract!

Psychologische thriller, bloedstollende detective of spannend misdaadroman - of je nu al een manuscript af hebt of nog moet beginnen met schrijven - doe mee! Je hebt ruim drie maanden de tijd om minimaal 35.000 woorden af te schrijven en te publiceren op gratis lees- en schrijfplatform Sweek met de tag #CrimeCompagnieContest. Zowel de jury als het lezerspubliek is benieuwd naar jouw verhaal!

Hoe werkt het?
Maak een schrijversprofiel aan op Sweek en publiceer jouw thriller, detective of misdaadroman op Sweek, hoofdstuk voor hoofdstuk of in één keer
Zorg ervoor dat je minimaal 35.000 woorden hebt gepubliceerd vóór de deadline. Je verhaal hoeft nog niet af te zijn, maar uiteindelijk moeten het minimaal 70.000 woorden worden
Lezers kunnen laten zien dat ze jouw verhaal tof vinden door te stemmen via de ‘volg’-knop. Na de deadline is er nog drie weken tijd om te stemmen. Ook de jury leest en beoordeelt alle verhalen. De shortlist bestaat uit vier verhalen gekozen door de jury en de vier verhalen gekozen door het publiek. De tien finalisten worden uitgenodigd voor een exclusief evenement. Deze avond wordt de winnaar van het uitgeefcontract bekend gemaakt!

Duur
Start wedstrijd: dinsdag 6 februari
Einde schrijfperiode: dinsdag 22 mei
Einde stemronde: dinsdag 12 juni
Bekendmaking finalisten: donderdag 14 juni
Uitreiking en evenement: donderdag 21 of dinsdag 26 juni

Prijzen
1e prijs: uitgeefcontract bij de Crime Compagnie
2e prijs: uitgebreide feedback op het manuscript
Alle acht finalisten: een thriller-workshop van Marelle Boersma op 28 november, boeken, t-shirt en Sweek goodie bag

Jury
De jury bestaat uit Wendy Wenning en Anneke van Ieperen van Vrouwenthrillers, bestsellerauteur Marelle Boersma, Sabine van der Plas van Week en Sanneke van Duijn en Ilse Karman van De Crime Compagnie.

Kijk voor meer informatie op de website van De Crime Compagnie.