Overslaan en naar de inhoud gaan

Daan Fousert – Caitlin: Verborgen verleden

Psychiater Diana Prescot heeft een perfect sluitend alibi. En ja, Paul McKee keert niet terug van zijn afspraak met haar, maar Paul heeft een verborgen kant die daarbij een rol kan spelen. Wie zegt dat hij degene is waarvan men dacht dat hij was? Als de auto van Paul wordt gevonden, zit daar een verminkt lichaam in. Logischerwijs denkt men dat het lichaam van Paul is. Maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Inspecteur Caitlin Dern komt meteen in actie en heeft een heleboel vragen om te gaan beantwoorden. Hoe zit het nu precies met het alibi van de dame in kwestie? Klopt dit wel of heeft zij een moord gepleegd? En waar is Paul in vredesnaam gebleven? Caitlin begint haar zoektocht en wil de onderste steen helemaal naar boven halen. Gaat haar dit lukken? En kan ze dit combineren met alles wat er in haar privéleven gebeurt?

‘Caitlin: Verborgen verleden’ is het tweede boek van Daan Fousert met Paul McKee in de hoofdrol. Het eerste boek was ‘Verdwenen’. Ik heb dat boek niet gelezen, maar ondervond daarvan geen hindernissen bij het lezen van dit boek. Je kunt ze prima los van elkaar lezen. Inspecteur Caitlin Dern zal in meer boeken van de auteur een (hoofd)rol gaan spelen.

Fousert neemt je vanaf het eerste hoofdstuk mee in een spannend en boeiend verhaal. Geheel blanco begin je in het boek en al vrij snel ben je erin meegezogen. Je bent benieuwd wie wie precies is en wat ze met elkaar te maken hebben. De spanning is overduidelijk aanwezig. Door het wat grotere lettertype, de relatief korte hoofdstukken en de beeldende schrijfstijl leest het verhaal lekker gemakkelijk weg.

De auteur houdt de spanning in bijna het gehele boek vast. Door die spanning had je naarmate het einde van ‘Caitlin: Verborgen verleden’ nadert ergens iets verrassends of iets onverwachts verwacht. Dat komt helaas niet. Dat neemt niet weg dat dit boek je aantal spannende leesuurtjes verschaft. Het heeft mij in ieder geval ook nieuwsgierig gemaakt naar het andere boek ‘Verdwenen’.

Auteur: Daan Fousert
Titel: Caitlin: Verborgen verleden
Genre: Thriller
Aantal pagina’s: 360
Uitgeverij: Elikser Uitgeverij
ISBN: 9789089545848