Overslaan en naar de inhoud gaan

Daniel Silva – De Engelse spion

Ze was het bekendste lid van het Engelse koningshuis. Ze was geliefd om haar schoonheid en haar inzet voor goede doelen. Ze werd gehaat door haar ex-echtgenoot, de kroonprins, en haar ex-schoonmoeder, de koningin van Engeland. Nu is ze dood, haar luxejacht is opgeblazen door een bom. En de Britse inlichtingendienst wendt zich tot de enige man die haar moordenaar kan opsporen: kunstrestaurateur en meesterspion Gabriel Allon.

Gabriels doelwit is Eamon Quinn, befaamd bommenmaker en huurmoordenaar. In zijn kielzog reist Gabriel de halve wereld over. Wat hij niet weet, is dat hij een oude vijand achtervolgt. Een vijand die uit is op wraak, en die maar één doel heeft: Gabriel doden.

Mijn eerste kennismaking met Daniel Silva was ’Portret van een spion’. Dat was het elfde boek met Gabriel Allon in de hoofdrol. Inmiddels is alweer het vijftiende deel uit deze reeks verschenen, getiteld ‘De Engelse spion’. En wat heeft de auteur wederom een spannende thriller geschreven.

Het verhaal bestaat uit relatief korte hoofdstukken, waardoor het lekker doorleest. Ook de vlotte schrijfstijl van Silva en de vele spannende gebeurtenissen die voorbij komen, helpen daarbij mee. Ondanks dat het een vrij dik boek is, heb je het zo uit. Als je eenmaal mee op zoek gaat met Allon, zit je zo in het verhaal dat je niet meer wil stoppen met lezen. Gaat het hem lukken om de moordenaar op te sporen? Of wordt Allon door zijn eigen vijand ingehaald?

Naarmate je richting de ontknoping van ‘De Engelse spion’ gaat, zit je haast op het puntje van je stoel. Op dat moment kun je eigenlijk niet anders dan het verhaal uitlezen. Absolute aanrader voor liefhebbers van thrillers.

Auteur: Daniel Silva
Titel: De Engelse spion
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402708806