Overslaan en naar de inhoud gaan

David Nichols - Eerste liefde

Charlie Lewis is het soort jongen dat je je niet kunt herinneren als je hem op de schoolfoto ziet staan. In de klas is hij geen uitblinker en thuis gaat al zijn aandacht naar de zorg voor zijn werkloze vader. Terwijl zijn klasgenoten reikhalzend uitkijken naar de aankomende zomer, ziet Charlie niets dan donkere wolken aan de horizon.

Dan komt de intrigerende Fran Fisher in zijn leven en krijgt Charlie voor het eerst in tijden weer hoop. Om haar beter te leren kennen, wordt hij lid van de serieuze toneelgroep, waar zij Shakespeare-rollen speelt. Deze zomer pakt heel anders uit dan hij zich had voorgesteld.

'Eerste liefde' is een prachtig verhaal over de liefde dat op een mooie en ontroerende wijze verteld wordt. David Nichols weet hoe hij een verhaal moet vertellen dat blijft hangen en waar je nog even over na blijft denken nadat je het uit hebt gelezen.

In het begin van het verhaal moet je even wennen aan het boek. Je hebt als lezer even de tijd nodig om te ontdekken wie wie is, welke rol ze in het verhaal hebben en wat ze met elkaar te maken hebben. Als je eenmaal goed in 'Eerste liefde' zit, leest het prettig en geniet je gewoon van een mooi liefdesverhaal met een lief hoofdpersonage.

Nichols heeft het voor elkaar gekregen om een verhaal over de eerste liefde te schrijven, zonder dat het vol clichés staat. Dat is prettig voor de lezers, want zo krijg je een verhaal te lezen dat je nog eens kan verrassen zonder dat je dat wellicht had verwacht. Mijn advies: begin met lezen in 'Eerste liefde' en laat je onderdompelen in een mooi (liefdes)verhaal.

Auteur: David Nichols
Titel: Eerste liefde
Genre: Roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022587751