Overslaan en naar de inhoud gaan

David Sundin – Het boek dat niet gelezen wil worden

Dit is het verhaal over ‘Het boek dat niet gelezen wil worden’. Een boek dat uit alle macht probeert om met rust gelaten te worden. Woorden worden gehusseld, het boek gaat dicht en plotseling… een krakadil!

Alleen al vanwege de titel wil je dit prentenboek gaan bekijken en lezen. Zeker omdat er op de voorkant expliciet staat “Laat dit boek met rust!” en “Maak niet open!” Meteen na de eerste bladzijde tekst in het boek is je nieuwsgierigheid gewekt. Wat zou er allemaal in dit boek gaan gebeuren?

Wat heeft David Sundin er een geweldig boek van gemaakt. Het staat vol leuke illustraties, grappige teksten en hilarische opdrachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stuk tekst waarbij een groot aantal woorden ontbreken? Superleuk om dat als volwassene zelf in te vullen… maar onthoud daarna maar eens wat je verzonnen had als je het boek nog een keer gaat voorlezen en je peuter/kleuter heeft onthouden wat je ervan gemaakt had.

‘Het boek dat niet gelezen wil worden’ is een aanrader voor jong én oud. Je beleeft ontzettend veel plezier tijdens het lezen ervan. Ook al mag het niet van het boek… je wil het gewoon nóg een keer lezen!

Auteur: David Sundin
Titel: Het boek dat niet gelezen wil worden
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 40
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000378951