Overslaan en naar de inhoud gaan

David Walliams – Tante Troela

De twaalfjarige Stella Saxby is de enige erfgename van Saxby Hall, het enorme landhuis dat al eeuwenlang de trots van de familie is. Maar haar tante Troela en haar gigantische uil zetten alles op alles om het van haar af te pakken.

Gelukkig heeft Stella een geheim - en een beetje eng - wapen achter de hand. Een nietsontziende strijd barst los... Wie zal er gaan winnen?

Laatst kocht ik in een boekhandel in ’s-Hertogenbosch twee boeken van Roald Dahl. De verkoper vroeg me of ik de auteur David Walliams kende. Daar moest ik ontkennend op antwoorden. Hij vertelde dat Williams in dezelfde stijl als Dahl schrijft en dat ook de tekeningen aan elkaars werk deden denken. Na het afrekenen liet hij mij een aantal boeken van deze auteur zien en ik besloot ‘Tante Troela’ meteen mee te nemen.

Wat heeft Walliams een heerlijk boek geschreven. Het verhaal leest vlot en het zit vol spanning, avontuur en humor. De tekeningen van Tony Ross vullen het boek uitstekend aan, waardoor alles nog meer tot leven komt. Het beeld van Stella’s tante zie je bijvoorbeeld steeds beter voor je. Je ziet en hoort haar bijna alles doen wat je in het boek leest. Hartstikke leuk!

‘Tante Troela’ is een heerlijk boek om te lezen voor jong en oud! Of zoals het op de achterkant van het boek staat: ”Een nieuw geestig verhaal van David Walliams, de koning van de Britse boekenhumor. Voor lezers vanaf 9 jaar – ook voor hen die geen tante hebben.” Ik ben in ieder geval van plan om nog meer boeken van deze auteur te lezen.

Auteur: David Walliams
Titel: Tante Troela
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 347
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044824070