Overslaan en naar de inhoud gaan

De John Boyne-leesrace

Half oktober zag ik een berichtje voorbij komen van uitgeverij Meulenhoff Boekerij over de John Boyne-leesrace. 5 november aanstaande verschijnt het nieuwste boek van deze auteur, getiteld ‘De jongen op de berg’. Ter promotie van dit boek streden zes teams elk bestaande uit 25 leden tegen elkaar om als eerste het boek uit te hebben.

Vorige week donderdag kreeg ik bericht dat ik was ingeloot voor het leesteam ‘Boekerij’. Dat betekende dat ik op maandag 26 oktober om 19:00 uur het e-book van ‘De jongen op de berg’ in mijn mailbox kon verwachten. De bedoeling was om het boek zo snel mogelijk uit te hebben. Ter controle zou je enkele vragen uit het boek moeten beantwoorden om te laten zien dat je het daadwerkelijk gelezen had.

Afgelopen maandag zat ik vanaf 18:30 uur klaar achter mijn computer. Mijn e-reader was helemaal opgeladen en lag al gekoppeld aan mijn computer. Klokslag 19:00 uur hoorde ik “pling”… en daar was het e-book. Toen was het een kwestie van het digitale boek op mijn e-reader te zetten en te gaan lezen. Zou het me lukken om het boek diezelfde avond nog uit te lezen?

Het antwoord daarop is JA. Ondanks het enthousiasme omdat we die middag te horen hadden gekregen wanneer we de sleutel van ons huis kregen, heb ik ‘De jongen op de berg’ in een avond uitgelezen. Het is een indrukwekkend en prachtig boek. Ik heb er ontzettend van genoten. Volgende week donderdag - als het boek daadwerkelijk verschijnt - kun je mijn recensie op deze website lezen.

Vervolgens ben ik meteen weer achter de computer gaan zitten om de controlevragen in te vullen en mijn review mee te sturen. Nadat dat gebeurd was, was het een kwestie van afwachten of ik bij het snelste team zat. Dinsdagavond kreeg ik bericht dat dat helaas niet het geval was… Team ‘Boekenfans!’ was als eerste in z’n geheel over de finish :-). Maar wat was dit een leuke uitdaging om aan mee te doen. Te weten dat 150 lezers tegelijkertijd een nog te verschijnen e-book ontvangen en hun best doen om het zo snel mogelijk uit te hebben. Van mij mogen er meer van dit soort promotieacties komen.