Overslaan en naar de inhoud gaan

De reeks boeken over Sanne

Al jaren schrijft Marjan van den Berg in het tijdschrift Margriet het feuilleton ‘Sanne’. Als ik een Margriet las, vond ik dat stukje altijd erg leuk om te lezen. Nu mijn moeder een abonnement op het tijdschrift heeft, kan ik elke week genieten van de avonturen van Sanne en haar omgeving. Heerlijk!

Zoals jullie wellicht al op mijn weblog gezien hebben, ben ik nu de boeken over Sanne aan het lezen. Alles wat in de Margriet gepubliceerd is, is ook in boekvorm uitgebracht. Laatst zag ik in de bibliotheek een boek staan en heb ik dat meegenomen. Dat bleek het zesde deel te zijn, maar dat drukte de leespret verder niet. Met veel plezier heb ik het boek gelezen én meteen de daaropvolgende delen gereserveerd.

Inmiddels ben ik vooraan begonnen met lezen en heb ik het eerste en tweede deel uit. In de latere delen herken ik nog wel eens wat, omdat mijn moeder wel vaker een abonnement heeft gehad. Maar over de beginperiode van Sanne had nog nooit gelezen. Ik was eventjes bang dat het misschien niet zo leuk was om te lezen als je al weet hoe het verder gaat met Sanne… maar niets is minder waar! Het zijn gewoon echt heerlijke boeken om te lezen. Van den Berg heeft een prettige en gezellige schrijfstijl. Het is net alsof je zelf een rol in de verhalen speelt. Hoe meer je over Sanne, haar familie en haar vrienden leest, hoe meer je een beeld vormt van al deze mensen. Zoon Wichard, beste vrienden Daan en Abel, natuurlijk juffrouw Schaap, vriendin Yvonne… en alle anderen.

Van elk deel dat ik tot nu toe gelezen heb, heb ik genoten. Enkele boeken heb ik gerecenseerd voor mijn blog. Omdat ik het zulke leuke boeken vind om te lezen, wijd ik nu één artikel in het algemeen eraan. Gewoon om te laten weten dat het leuke en prettig geschreven boeken zijn, die je zo in één dag uitleest en waarvan je alle avonturen en belevenissen levendig voor je ziet.

Nog maar vier boeken te gaan… en dan heb ik ze allemaal gelezen! Maar gelukkig is daar nog elke week een pagina in de Margriet. En wie weet verschijnt er binnenkort nog wel een nieuw Sanne-boek.