Overslaan en naar de inhoud gaan

Debbie Johnson – Zonnige dagen in het Duincafé

Voor Willow is het vervallen café dat uitkijkt op het strand de plek waar ze vriendschappen voor het leven heeft gesloten en waar ze zich onderdompelt in een dagelijkse dosis positiviteit. Dat helpt haar bij haar zware taak om voor haar moeder te zorgen die dementerend is.

Wanneer er een aantrekkelijke vreemdeling (genaamd Tom) binnen komt wandelen die een nieuwe lentewind met zich meebrengt, realiseert Willow zich dat haar rustige plattelandsleven voor altijd zal veranderen.

Als je de eerdere boeken uit de serie van Het Duincafé hebt gelezen, dan is dit vierde boek ‘Zonnige dagen in het Duincafé’ weer heerlijk om te lezen. Het voelt haast als thuiskomen in de fictieve wereld waarin de personages lezen. Je kent een aantal personen al goed door de eerdere delen en het is heerlijk dat ze in bepaalde mate weer even terugkomen. Wat is het leuk om Willow beter te leren kennen, zowel zoals ze nu is als wat ze in het verleden heeft meegemaakt.

Debbie Johnson weet haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk mee te nemen naar Het Duincafé en de rest van fictieve dorpje Budbury. Haar beeldende schrijfstijl zorgt er iedere keer weer voor dat je je helemaal in dit dorpje waant en je kunt je een steeds beter beeld vormen van alle personages. Daardoor word je helemaal meegezogen in het verhaal en vergeet je alles en iedereen om je heen. Altijd knap als een auteur dat voor elkaar weet te krijgen.

Willow is een heel fijn en bijzonder personage die het niet gemakkelijk heeft. Johnson laat zien hoe zwaar het kan zijn om voor een dementerende ouder te zorgen én hoe je tegelijkertijd nog mooie momenten met elkaar beleeft. De auteur schuwt het niet om een heftig thema binnen een verhaal te gebruiken, zonder dat het meteen een heel zwaar boek wordt. ‘Zonnige dagen in het Duincafé’ is een mooi verhaal dat helemaal binnen de serie past. Gewoon weer genieten geblazen! Hopelijk worden de andere delen vanuit het Engels ook nog naar het Nederlands vertaald.

Auteur: Debbie Johnson
Titel: Zonnige dagen in het Duincafé
Serie: Het Duincafé
Genre: Roman
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022592700