Overslaan en naar de inhoud gaan

Deventer Boekenmarkt 2014

De Deventer Boekenmarkt is één van de leukste evenementen voor boekenliefhebbers. Dat heb ik mij tenminste laten vertellen; ik was er nog nooit geweest. Tot vandaag. Elk jaar kwam ik er te laat achter wanneer deze boekenmarkt was. Vaak bleek het evenement dan net geweest te zijn. Daarom had ik een paar maanden geleden al gekeken wanneer het was en dit in mijn agenda gezet. En vandaag was het zover!

Robert en ik besloten op tijd te vertrekken, omdat het 's middags vrij druk kon worden. Om kwart voor acht zaten we in de auto. Hartstikke rustig op de weg. Ongeveer een uurtje later waren we bij het transferium. Auto geparkeerd en met een pendelbus naar het centrum. Iets na negenen waren we bij de Boekenmarkt. Officieel begint het om 9:30u, maar vrijwel alle kramen waren al klaar voor de verkoop. Het struinen langs de kramen kon beginnen.

Ik was helemaal in mijn element! Zes kilometer kraampjes met boeken, stripalbums, kaarten, stempels, mokken, tassen, prenten... en hier en daar eten en/of drinken. Ik vermaakte me uitstekend! Mijn eerste aankoop was een setje ansichtkaarten over (de 'gevaren' van) lezen :-).

In de ochtend viel het ontzettend mee met de drukte. Je kon overal gemakkelijk kijken en neuzen. Aan het eind van de ochtend werd het drukker, maar niet vervelend ofzo. Af en toe moest je even wachten voor je goed bij een kraampje kon kijken, maar dat was niet erg. Geen geduw of getrek... gewoon een heleboel boekenliefhebbers die elkaar de ruimte geven.

Al met al is de Deventer Boekenmarkt een evenement waar ik nog wel vaker naartoe wil gaan. Ik raad andere boekenliefhebbers aan om er ook eens een kijkje te nemen, zeker als je er nog nooit geweest bent.