Overslaan en naar de inhoud gaan

Deventer Boekenmarkt 2015

Vorig jaar bezocht ik voor het eerst de Deventer Boekenmarkt. Dat was me zo goed bevallen dat ik besloot om er dit jaar weer naartoe te gaan. De datum (2 augustus) had ik meteen al in mijn agenda genoteerd toen die bekend was gemaakt.

Robert en ik zaten iets na achten in de auto. Robert had van tevoren uitgezocht welke parkeergarages in het centrum zaten, zodat we konden kijken of we er daar nog plek was. Mocht dat niet het geval zijn, dan konden we altijd nog onze auto bij een transferium zetten en met een pendelbus naar het centrum gegaan. Ongeveer een uurtje later waren we in Deventer en waren er nog zo'n 300 vrije plekken in de parkeergarage. Mooi op tijd dus! Bepakt en bezakt met een lege rugzak en een volle portemonnee liepen we naar het begin van de Boekenmarkt.

We merkten dat het deze keer vanaf het begin al wat drukker was dan vorig jaar. Maar gelukkig konden we nog wel goed bij de kraampjes kijken. Bij het ene kraampje was het wat drukker dan bij het andere. Dan bleven we of even wachten of we liepen alvast door naar het volgende kraampje. Aangezien de Boekenmarkt 6 kilometer lang is en uit 878 kraampjes bestaat, bekijk je toch niet alles. Daar is het nét wat teveel voor...

Het was weer genieten voor de boekenliefhebbers. De zon scheen volop en er waren vele boeken in allerlei soorten en maten te zien en te koop. Ik vermaakte me er prima. Tussendoor hebben we op een terrasje heerlijk geluncht. En vlak voor we naar huis gingen, genoten we nog van een lekker ijsje.

Volgend jaar vindt de Deventer Boekenmarkt op zondag 7 augustus plaats.