Overslaan en naar de inhoud gaan

Dick Wolf – Executie

Jeremy Fisk is lid van een speciale antiterreureenheid. Het doel van deze eenheid: aanslagen in New York voorkomen. Deze keer moet Fisk ervoor zorgen dat het bezoek van een Mexicaanse minister veilig en goed verloopt.

Voor deze opdracht moet Fisk samenwerken met de Mexicaanse Cecilia Garza. Hij vindt haar prachtig maar tegelijkertijd ontzettend koppig. Ze zijn in vrijwel alles elkaars tegenpolen, maar moeten dat op de een of andere manier aan de kant zetten als ze op zoek zijn naar de huurmoordenaar Chuparose. Deze persoon en alles wat daarbij hoort vormen een bedreiging voor zowel de Verenigde Staten als Mexico. Lukt het Fisk en Garza om de huurmoordenaar te pakken te krijgen?

Als je de naam Dick Wolf hoort, denk je waarschijnlijk vrijwel meteen aan een aantal spannende televisieseries, zoals ‘Law & Order’ en ‘Miami Vice’. Deze man heeft een indrukwekkende carrière als televisiemaker. Met ‘Executie’ heeft hij zijn tweede thriller afgeleverd.

Het verhaal begint met een spannende en redelijk verwarrende proloog. Als lezer heb je meteen een heleboel vragen, die natuurlijk niet meteen beantwoord worden. Dat hoeft ook niet; het zorgt er alleen wel voor dat het eventjes duurt voor je goed en wel in het verhaal zit. Maar als je daar eenmaal bent beland, kom je terecht in een spannend en zeer beeldend geschreven verhaal.

Je merkt dat Wolf talloze afleveringen voor televisieseries heeft geschreven. Hij weet de spanning goed vast te houden en legt - waar nodig - zaken uit. Weet jij bijvoorbeeld waarom iemand die verdrinkt naar de bodem zakt? Na het lezen van ‘Executie’ heb je het antwoord. En uiteindelijk krijg je ook de antwoorden op de vragen die je had na het lezen van de proloog. Al met al een spannende, boeiende én leerzame thriller.

Auteur: Dick Wolf
Titel: Executie
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 317
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 9789022567753