Overslaan en naar de inhoud gaan

Diverse auteurs – De beste beer van de wereld

Vier veelgeprezen auteurs - Paul Bright, Brian Sibley, Kate Saunders en Jeanne Willis - nemen je mee naar het Honderd-Bunders-Bos, waar je oude en nieuwe vrienden ontmoet in vier heerlijke avonturen. In elk avontuur staat een seizoen centraal.

In de herfst verwachten Poeh en Knorretje de komst van een heuse draak, maar hoe moeten ze die verslaan? In de winter is er tijdens de sneeuwval ineens een bijzonder dier in het bos op bezoek. Hoe lang zal deze vreemde snuiter blijven? In de lente maakt Iejoor zich enorm druk om zijn distels als er meerdere kapers op de kust zijn. En in de zomer gaat Poeh, ondanks de hitte, op avontuur. Hij is namelijk op zoek naar de Kop van de Nijl.

‘De beste beer van de wereld’ is het officiële vervolg op de bekende boeken ‘Het huis in het Poeh-hoekje’ en ‘Terug naar het Honderd-Bunders-Bos’, en verschijnt ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Winnie de Poeh. En wat hebben de vier auteurs leuke verhalen geschreven.

Alle bekende figuren rondom Winnie de Poeh zijn terug in dit nieuwste boek. Een feest van herkenning als je al meer verhalen van deze gezellige beer gelezen hebt. De verhalen zijn leuk om zelf te lezen (ook als volwassene ;-)), maar zeker net zo leuk om voor te lezen. De prachtige illustraties van Mark Burgess maken het boek helemaal compleet. Op die manier komen de verhalen echt helemaal tot leven voor je.

De verhalen zijn op een vlotte en leuke manier geschreven. Het is echt genieten voor zowel jong als oud. De typische karaktereigenschappen zijn overeind gebleven en dat maakt de verhalen van Winnie de Poeh en zijn vriendjes altijd zo leuk.

In het nawoord vertellen de auteurs hoe ze op het idee voor hun verhaal gekomen zijn. Dat is erg leuk om te lezen. Ook de illustrator komt kort aan het woord. Bij fans van Winnie de Poeh mag ‘De beste beer van de wereld’ niet in de boekenkast ontbreken.

Auteurs: Paul Bright, Brian Sibley, Kate Saunders en Jeanne Willis
Titel: De beste beer van de wereld
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 120
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000353033