Overslaan en naar de inhoud gaan

Diverse auteurs – De donkere dagen

De donkere dagen voor Kerst blijken een uitstekend onderwerp te zijn voor verschillende korte verhalen. Diverse auteurs van de Crime Compagnie hebben voor deze spannende bundel een kort verhaal geschreven. Elk verhaal kent een eigen onderwerp, maar ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat de donkere dagen rondom Kerstmis erin voorkomen.

‘De donkere dagen’ bestaat uit achttien korte verhalen. Bekende auteurs, zoals Loes den Hollander, Linda Jansma en Angelique Haak, en minder bekende auteurs, zoals Tamara Haagmans en Barbara Sevenstern, hebben aan deze bundel meegewerkt. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal voor uitgeverij De Crime Compagnie schrijven.

Het leuke aan een verhalenbundel is dat het een mooie manier is om kennis te maken met (voor jou) onbekende auteurs. Zo kende ik eerdergenoemde Haagmans en Sevenstern nog niet, maar ben ik door hun korte verhalen wel benieuwd geworden naar ander werk van hen. Na elk verhaal staat een korte beschrijving van de auteur en zijn of haar oeuvre. De ene auteur heeft al meer geschreven dan de ander, maar dat maakt het juist een veelzijdige bundel. Erg leuk dat de uitgeverij ervoor gekozen om niet alleen gevestigde namen een plekje te geven, maar ook nieuw talent een kans te gunnen.

‘De donkere dagen’ is een ideale bundel om lekker tijdens de koude winterdagen thuis op de bank te lezen. Zet de lampjes in je kerstboom aan, kruip onder een dekentje met een warm drankje erbij en geniet van de spannende verhalen die in de donkere dagen voor Kerst kunnen gebeuren…

Auteurs: Diverse auteurs
Titel: De donkere dagen
Genre: Korte verhalen (bundel)
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094384