Overslaan en naar de inhoud gaan

Diverse auteurs – Het cadeau

Verschillende auteurs hebben meegewerkt aan de verhalenbundel ‘Het cadeau’. In totaal staan er dertien korte verhalen in, die een bizarre, vreemde of verrassende wending kennen. Wat gebeurt er als een journaliste undercover gaat bij een vrouwelijke motorbende? Hoe reageer je als je ontdekt dat er een pedofiel in de buurt van jou en je kinderen komt te wonen? En hoe ga je ermee om als je verloofde vlak voor jullie bruiloft vermoord wordt? Deze en vele andere onderwerpen komen aan bod in de verhalenbundel.

‘Het cadeau’ kent over het algemeen sterke en spannende verhalen. Van de meeste verhalen heb ik genoten en was de ontknoping zeer verrassend. Enkele verhalen die me zijn bijgebleven: het speeddate-avontuur van Lucia (Linda Jansma), een vriendengroep die elkaar en hun kinderen regelmatig bij de speeltuin ziet (Ingrid Oonincx) en het auto-ongeluk van vier vrienden en de gevolgen daarvan (Els Ruiters).

De verhalen in ‘Het cadeau’ zijn kort en bondig en met veel vaart geschreven, op één enkele uitzondering na. Doordat het een bundel met korte verhalen is, is het een heerlijk boek om even tussendoor te lezen. Je leest in een aantal bladzijden een verhaal uit en kan op elk willekeurig moment verder gaan met een geheel nieuw verhaal. Ideaal als je bijvoorbeeld een serie op televisie kijkt en tijdens het (lange) reclameblok iets te doen wilt hebben.

Ook is het een fijne manier om met nieuwe auteurs kennis te maken. Van een aantal auteurs had ik al eens iets gelezen, zoals Judith Visser en Marelle Boersma. Maar er stonden ook voor mij onbekende namen in, waaronder Martine Kamphuis en Svea Ersson. Na elk verhaal staat er een kort stukje over de auteur en welke boeken ze al geschreven heeft. Handig en informatief! Ik heb een aantal titels genoteerd om nog te gaan lezen.

Auteurs: Judith Visser, Martine Kamphuis, Ingrid Oonincx, Patricia Snel, Linda Jansma, Milou van der Will, Svea Ersson, Anita Larkens, Carla de Jong, Marelle Boersma, Linda Samplonius, Tulpa M., Els Ruiters
Titel: Het cadeau
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 245
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091598