Overslaan en naar de inhoud gaan

Domien Verschuuren, Bas Louissen en Chris Bergström – Man, man, man, het boek

Domien Verschuuren, Bas Louissen en Chris Bergström - bekend van de podcast Man man man - vertellen je alles wat je altijd al wilde weten over mannen maar nooit durfde vragen. Net zoals de podcast bevat dit boek openhartige gesprekken over mannelijkheid.

Het biedt een kwetsbare en grappige inkijk in hoe De Moderne Man zichzelf tegenwoordig ziet, en hoe ‘mannelijk’ hij denkt over een hele reeks aan onderwerpen. Daarnaast bevat het boek enkele langere persoonlijke verhalen, waarin de auteurs ‘geen gêne hebben om over emoties te praten of te tonen wie ze echt zijn’.

Een aantal maanden geleden ontdekte ik de podcast ‘Man, man, man’. Aarzelend begon ik met de eerste aflevering. Was dit echt een podcast voor mannen (gezien de titel) of zou het ook leuk voor vrouwen zijn? Al gauw kwam ik erachter dat het een podcast voor zowel mannen als vrouwen is. Inmiddels heb ik al heel wat afleveringen met plezier geluisterd.

Tijdens het lezen van ‘Man, man, man’ het boek’ heb je het gevoel dat je naar Domien Verschuuren, Bas Louissen en Chris Bergström aan het luisteren bent. Sommige hoofdstukken zijn een verhaal vanuit de drie mannen, terwijl in andere hoofdstukken de mannen afzonderlijk aan het woord komen. Het gaat over de meest uiteenlopende onderwerpen: van hun basisschooltijd tot het reizen, en van hun geboorte tot hun relaties. Heerlijk!

Als je hun podcast volgt, zal niet alles in ‘Man, man, man, het boek’ even nieuw zijn. Er komen namelijk wel zaken in voor die in de podcast besproken zijn. Is dat erg? Nee, want het is eigenlijk wel leuk om bepaalde gebeurtenissen nog eens te lezen. De bekende humor komt regelmatig voorbij, maar ook serieuzere zaken worden niet ontweken. Kortom: een aanrader voor de liefhebbers van de podcast Man, man, man.

Auteurs: Domien Verschuuren, Bas Louissen en Chris Bergström
Titel: Man, man, man, het boek
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024590209