Overslaan en naar de inhoud gaan

Don Winslow – Lek

Denny Malone werkt niet bij de politie van New York, hij ís de politie en hij ís New York. De straten - en hun bewoners - zijn van hem. Hij is de koning, de alleenheerser. En hij bepaalt wat er gebeurt. Dat hij vaak de grenzen van de wet overschrijdt, spreekt vanzelf: alleen een heilige gelooft dat de orde op een andere manier gehandhaafd kan worden.

Dan wordt hij door de FBI gepakt en blijkt al snel dat ze daar heel anders over de wet denken - het bewijs dat ze tegen hem hebben liegt er niet om. Ze bieden hem een deal waarmee hij gevangenisstraf kan ontlopen. Alleen moet hij dan worden wat hij het meest haat en veracht. Wat gaat hij doen?

In het begin moet je even inkomen in het verhaal van ‘Lek’. Heden en verleden lijken wat door elkaar te lopen en daar moet je aan wennen. Maar zodra je weet wie de belangrijkste personages in het boek zijn, leest het allemaal vlotter door en word je door Don Winslow getrakteerd op een spannende en boeiende thriller.

‘Lek’ zit vol spannende elementen en geeft je als lezer een heleboel vragen. Waarom is Denny opgepakt? Wat heeft hij bij de politie allemaal gedaan? En wat gaat hij doen met de deal: accepteert hij deze of gaat hij de gevangenis in? Op deze en vele andere vragen krijg je uiteindelijk een antwoord. Maar voor het zover is, sleept Winslow je mee naar New York waar veel gebeurt. Heel veel zelfs. Ben je op zoek naar een spannende (actie)thriller waarmee je een aantal spannende leesuurtjes zal beleven? Dan is ‘Lek’ een uitermate geschikt boek.

Mooi detail is dat de auteur zijn boek heeft opgedragen aan alle politieagenten die vermoord werden tijdens het uitoefenen van hun beroep, terwijl hij het boek schreef. En dat zijn er meer dan je zou denken…

Auteur: Don Winslow
Titel: Lek
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 464
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402726701