Overslaan en naar de inhoud gaan

Een eigen boekenwand

Zo lang als ik me kan herinneren, ben ik dol op lezen. Je deed me als kind geen groter plezier dan met een bezoekje aan de bibliotheek. Mijn moeder leest ook veelvuldig, dus vroeger mocht ik regelmatig mee naar de bieb.

Naarmate ik ouder werd, werd het lezen niet minder. Zelfs niet in de bovenbouw van de middelbare school tijdens de verplichte leeslijst van het vak Nederlands. Lezen vond (én vind) ik heerlijk. Lekker wegdromen in een andere wereld of iets leren over een onbekend onderwerp of even voorlezen aan een nichtje of een neefje… ik ben een echte boekenwurm.

Naast het lenen van boeken via de bibliotheek kocht ik ook veel boeken. Niet dat ik altijd plaats had om ze mooi op te bergen, maar dat zou later wel komen als ik een eigen huis had.

Dat later is inmiddels een feit geworden. Robert en ik vonden in Dongen een interieurbouwer die een boekenkast op maat voor ons heeft gemaakt. Het grootste deel van de wand op zolder is inmiddels boekenkast. En wat ben ik er blij mee!

Afgelopen donderdag werden alle onderdelen gebracht en het eerste deel in elkaar gezet. Op vrijdagochtend zijn alle planken erin gelegd. Diezelfde middag ben ik begonnen met het uitpakken van de boekendozen en het inrichten van de boekenwand. Een heerlijk karwei om te doen. Ik heb meteen al mijn boeken in een appje gezet, zodat ik weet wat ik allemaal al heb.

Voorlopig heb ik de boeken op genre ingedeeld, zoals chicklit, roman, thrillers, klassiekers en geschiedenisboeken. Ik weet niet of de indeling altijd zo zal blijven, maar voor nu vind ik het er goed uitzien. En… de boekenwand is nog lang niet vol, dus voorlopig kan ik boeken blijven kopen, cadeau vragen en aanvragen bij de uitgeverijen.