Overslaan en naar de inhoud gaan

Een jaar een eigen website

Het is vandaag precies één jaar geleden dat boekenbeschrijfster.nl online kwam. Na lang nadenken of ik mijn blogspot-domein zou gaan omzetten naar een .nl-domein besloot ik 12 september 2015 de gok te nemen en mijn website online te zetten. Daar heb ik nog geen spijt van gekregen.

Omdat ik via Leesfanaten en via mijn blog al recensies had geschreven, had ik al wat materiaal om online te zetten. Op de oude data ben ik die op mijn website gaan plaatsen. Dat was een heel karwei, maar het zorgde er wel meteen voor dat mijn website al wat vulling had. Nog lang niet al mijn oudere recensies hebben een plekje gekregen, maar er is inmiddels genoeg te lezen en te vinden.

Meer lezen, meer recenseren
Nadat mijn website een tijdje online stond, trok ik de stoute schoenen aan en besloot ik een aantal uitgeverijen aan te schrijven voor een recensie-exemplaar. Wat vond ik dat spannend! Zou mijn boekenblog al groot genoeg zijn voor uitgeverijen? Het was eventjes geduld hebben, maar ik kreeg op één dag twee recensieboeken binnen: ’De Geluksoma’ van Patrick van Hees en ’Kunnen krokodillen huilen?’ van Paul Heiney

Wat vond ik het gaaf om die eerste recensieboeken te mogen ontvangen. Daarna heb ik vaker uitgeverijen gemaild en regelmatig mooie boeken mogen lezen. De ene keer ontvang ik het papieren boek, de andere keer de digitale versie. Ik ben met beiden ontzettend blij en ik vind het leuk om met verschillende uitgeverijen goed contact op te bouwen. Op de Libelle Zomerweek heb ik bijvoorbeeld Sanneke van De Crime Compagnie in het echt ontmoet. Leuk om dan een beeld bij iemand te hebben waar je tot dan toe alleen mee gemaild hebt. En wat was het gaaf toen ik op de achterkant van 'Daar heb je vrienden voor' een quote van mezelf vond.

Veranderingen
Rondkijkend bij andere boekenblogs en nadenkend over wat ik precies met de mijne wil, zijn er het afgelopen jaar ook wat veranderingen geweest. Zo heb ik besloten om geen sterren meer aan mijn recensies toe te voegen. Ik merkte dat ik te vaak drie sterren aan een boek gaf, terwijl het ene drie-sterren-boek zeker niet het andere was. Daarop besloot ik ze voortaan weg te laten en in mijn recensie duidelijk mijn mening naar voren te laten komen. Op die manier lees je vanzelf of een boek goed of minder goed vond. Ook heb ik dit jaar besloten om elk gelezen boek te recenseren. Dat is nog best wel een karwei, zeker nu ik weer parttime werk, maar ik vind het ook erg leuk om te doen. Zolang dat het geval is, blijf ik er gewoon mee doorgaan.

Voor de toekomst heb ik verder nog geen grote veranderingen gepland. Ik blijf lekker lezen, recenseren en af en toe een ander artikel plaatsen. Mochten jullie nog handige tips of nuttige opmerkingen voor me hebben, dan houd ik me aanbevolen. Dan ga ik nu lekker weer verder lezen…