Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuwe rubriek met een vijftal vragen

Tijdens het doorbladeren van een digitale krant op zaterdag kwam ik een leuke rubriek tegen, waarin een schrijver een aantal vragen over zijn of haar leesgedrag beantwoord. Dat bracht me op het idee om iets soortgelijks op mijn website te introduceren.

Ik bedacht een vijftal vragen en stuurde deze naar familie, vrienden en mede-boekbloggers. Meteen kreeg ik al een aantal enthousiaste reacties. Vanaf volgende week lezen jullie regelmatig een artikel met ‘Vijf vragen aan…’. Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een berichtje aan kim[at]boekenbeschrijfster.com.

Om het spits af te bijten, geef ik zelf als eerste antwoord op mijn vijf vragen:

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik ben nu bezig in ‘Onderstromen’ van Nora Roberts. Het is een mooi en intrigerend boek dat als het ware onder je huid kruipt. Je leeft helemaal mee met de verschillende personages. De gebeurtenissen die zij meemaken, blijven door je hoofd spoken… ook als je niet aan het lezen bent. Heel knap van de auteur.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘Blauwe plekken’ van Anke de Vries heb ik in mijn jeugd heel vaak gelezen. Het is geen vrolijk verhaal; het gaat namelijk over een meisje dat door haar moeder wordt geslagen. Het maakte veel indruk op me. Ik heb het ook op latere leeftijd nog regelmatig gelezen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik heb al zoveel mooie, interessante en spannende boeken mogen lezen… maar als ik één boek zeker nog eens zou willen herlezen, is het ‘De voordelen van een onbeantwoorde liefde’ van Becky Albertalli. En de reden? Ik citeer uit mijn recensie: “Nadat ik het uit had, wilde ik het het liefste meteen weer gaan lezen… ondanks mijn grote nog te lezen-stapel. Dat zegt genoeg, nietwaar?”

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Een paar jaar geleden won ik via Instagram het boek ‘Slaap zacht, Johnny Idaho’ van Auke Hulst. Ik was van plan om dit boek vrij snel te gaan lezen, nadat ik het ontvangen had maar dat heb ik nog steeds niet gedaan. Omdat ik regelmatig recensieboeken ontvang en omdat ik zelf ook nog regelmatig een boek koop, lees ik die boeken meestal eerst voordat ik mijn boekenkast ga neuzen of daar nog een ongelezen exemplaar tussen staat. Ik ben nu echt van plan om dit ongelezen boek dit jaar te gaan lezen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Mijn voorkeur gaat uit naar papieren boeken, omdat het zo lekker is om in een boek te bladeren, af en toe eens terug te gaan en om van de kaft te kunnen genieten.
Maar… sinds ik een nieuwe e-reader heb (een Kobo mét lampje), merk ik dat steeds meer digitaal ga lezen. Het helpt er zeker bij dat ik nu twee maanden het Kobo Plus-abonnement mag uitproberen.