Overslaan en naar de inhoud gaan

Een verhuizing van boeken

Binnenkort krijgen mijn man en ik de sleutel van ons nieuwe huis. Momenteel wonen we nog in een appartement, waar één boekenkast staat die altijd helemaal vol stond. Zodra er echt helemaal niets meer bij kon, zette ik een tiental boeken bij mijn ouders op zolder bij de rest van mijn boekenverzameling.

In ons eerste, echte huis wil ik natuurlijk al mijn boeken hebben staan. We hebben bedacht om de boeken op zolder te zetten. Een klus(je) dat we willen gaan doen als we daar wonen. Dan kunnen we op ons gemak bekijken welke boekenkasten we op zolder gaan plaatsen. En vervolgens kan ik de vele dozen met boeken gaan uitzoeken. Kennen jullie die dozen waar meestal printpapier in zit? Ik heb geloof ik ongeveer 40 van die dozen vol met boeken bij mijn ouders staan. Dus daar ben ik wel even zoet mee.

Gelukkig wonen mijn ouders straks in de buurt van ons, waardoor we geen lange afstand af hoeven te leggen om de boeken bij ons thuis te krijgen. Het verhuizen van die boeken mag van mij zo snel mogelijk gebeurd zijn… en dan kan ik me daarna onderdompelen in alle boeken die ik ooit gekocht of gekregen heb. Bedenken welke ik wil bewaren en welke niet. Kijken of er dubbele exemplaren tussen zitten. En dan gaan indelen: hoe ga ik ze sorteren? Dat wordt een leuk karwei om begin volgend jaar mee te beginnen. Ik verheug me daar stiekem best al op.