Overslaan en naar de inhoud gaan

Een zeer gezellige middag met The Feelgood Five

Toen de auteurs Gillian King, Marijke Vos, Lisette Jonkman, Susan Muskee en Vannessa Thuyns aankondigden dat ze gezamenlijk een evenement gingen organiseren, was ik meteen enthousiast. Hoe leuk is het om de mogelijkheden te hebben vijf goede (feelgood) auteurs te kunnen ontmoeten.

Vol enthousiasme meldde ik mezelf en mijn oudste zus aan. Daarna was het wachten geblazen, want er waren maar een beperkt aantal plaatsen. Als er meer aanmeldingen binnenkwamen dan dat er plek was, zou er geloot worden. Mijn zus en ik hadden geluk; we werden ingeloot en mochten naar The Feelgood Five in Utrecht.

Van goed kunnen verdwalen tot het schatten van leeftijden
Zondag 30 oktober was het dan zover. Mijn zus en ik gingen op tijd met de auto naar Utrecht. We hebben even samen geluncht en daarna gingen we naar FLOUR, waar het evenement gehouden werd. Leuk detail: FLOUR is van Merel Godelieve, die samen met haar moeder Anya Niewierra het boek ’Ook dat nog’ heeft geschreven.

Rond de klok van twee uur begon het evenement. Het was van het begin tot het einde een feestje om mee te mogen maken. De vijf auteurs hebben elkaar geïnterviewd, waarbij we onder meer geleerd hebben dat Gillian echt overgehaald moest worden om mee te houden (en het uiteindelijk hartstikke leuk vond), dat Vannessa niet alleen goed kan schrijven maar ook fantastisch kan zingen, dat Lisette ooit erg goed verdwaald is in Duitsland, dat Susan een hele knappe man heeft die goed boeken kan verkopen en dat Marijke groot fan is van harde muziek.

Na het interview en het prachtige zangoptreden van Vannessa was het tijd voor een quiz, die gepresenteerd werd door de man van Gillian. Met vijf gekleurde briefjes (die correspondeerden met één van de auteurs) konden we onze antwoorden kenbaar maken. In eerste instantie leek iedereen alles te weten… totdat de wat moeilijkere vragen kwamen. Uiteindelijk bleven er acht dames over, die naar voren mochten komen en moesten schatten hoe oud de auteurs gezamenlijk waren. Een lezeres zat er het dichtste bij en won een leuk pakket met chocolade en een boekenbon.

Signeren maar!
Zo ging het eerste uur razendsnel voorbij! Daarna was het tijd voor drinken, taartjes, kletsen met de auteurs en foto's maken (ook door Martien, de man van Marijke Vos). Ik had van iedere auteur een boek bij me, behalve van Susan want al haar paperbacks stonden al gesigneerd in mijn boekenkast. Ik ben samen met mijn zus langs alle auteurs gegaan. Lisette en Marijke waren zo lief om alle boeken die ik van hen bij had te signeren. Vannessa heeft me enorm de slappe lach gegeven, waarna Marijkes man een hele leuke foto van mijn zus, Kristie Raaijmakers en mij heeft gemaakt. Gillian was zo lief en rustig; zij zorgde voor een mooie balans erbij. En stiekem herken ik het meeste van mezelf in haar, omdat ik grote groepen eigenlijk ook altijd vrij spannend vind en liever één-op-één contact heb. Susan heeft de Romcomnibus nog gesigneerd voor me, want die bleek in de gave goodiebag te zitten.

The Feelgood Five was een geweldig evenement! Ik heb van iedere minuut genoten en ik heb veel gelachen. Ik ben weer een stapel gesigneerde boeken rijker en een hele rits foto’s met de lieve auteurs. Dank jullie wel voor dit evenement. Ennuh… mijn zus vond het ook heel leuk en ze was vooral onder de indruk dat alle auteurs mijn naam meteen wisten. Welkom in mijn wereld, hihi.