Overslaan en naar de inhoud gaan

Efteling – Jokie: De Pretneus

Jokie en Jet gaan op reis. Ga je mee? Ze ontdekken nieuwe landen en ontmoeten nieuwe vriendjes. Het is een groot feest. Als je op Jokies grote rode pretneus drukt, wordt dit boek nog leuker. Hij piept als je erop drukt. Malle Jokie!

Wie wel eens in de Efteling komt, kent de figuurtjes Jokie en Jet natuurlijk wel. Deze twee poppetjes zijn terug te vinden in ‘Carnaval Festival’. Ze zijn vooral erg geliefd bij jonge kinderen. Inmiddels zijn er meerdere boekjes over Jokie en Jet uitgebracht, waarvan ‘Jokie: De Pretneus’ er eentje is.

Op elke dubbele pagina bezoeken Jokie en Jet een nieuw land. De bijbehorende tekst is in rijmvorm opgeschreven en daardoor extra makkelijk om voor te lezen. Je hoeft de teksten maar een paar keer te hebben voorgelezen of je kent ze al bijna uit je hoofd. Samen met je (klein)kind kun je de verschillende dingen die je ziet benoemen… én je kunt telkens op Jokies neus drukken om een leuk piepgeluidje te horen. Ons zoontje vindt dat helemaal geweldig om te doen. Bij iedere Jokie- en Jet-fan mag ‘Jokie: De Pretneus’ eigenlijk niet in de boekenkast ontbreken!

Auteur: Efteling
Titel: Jokie: De Pretneus
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 12
Uitgeverij: Efteling
ISBN: 9789491928000