Overslaan en naar de inhoud gaan

Efteling B.V. – Roodkapje

Roodkapje gaat een mandje vol lekkers naar haar zieke oma brengen. Van haar moeder moet ze op het bospad blijven, want de wolf is in de buurt. Roodkapje is helemaal niet bang voor de wolf en haar oma zal vast blij zijn met een mooie bos vers geplukte bloemen. Maar of dat nu wel zo slim is…?

Wie kent het sprookje van Roodkapje nu niet? Vrijwel iedereen heeft dit verhaal toch wel eens gelezen of aan iemand voorgelezen. Roodkapje heeft al 65 jaar een mooi plekje in het Sprookjes van de Efteling en nu is dit prachtige prentenboek over haar verschenen.

Tijdens het (voor)lezen is het genieten geblazen, zowel voor degene die leest als voor degene die voorgelezen wordt. De teksten op de pagina’s zijn kort en goed te volgen. De illustraties zijn werkelijk prachtig te noemen. Deze zijn gemaakt door Mark Janssen en zorgen ervoor dat het verhaal van Roodkapje helemaal tot leven komt. De verschillende personages komen goed tot hun recht en de achtergronden, zoals het bos of de inrichting van oma’s huisje, maken het geheel compleet.

Dit prentenboek van Roodkapje mag niet ontbreken in de boekenkast van elke sprookjesliefhebber. Het is een boek waar je vaak in wil kijken en waar je telkens weer iets nieuws zal ontdekken.

Auteur: Efteling B.V.
Titel: Roodkapje
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000354948