Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk verhuisd! Maar waar laat ik al mijn boeken?

Vorige maand zijn mijn man en ik van een appartement naar een huis verhuisd. En dan kom je er eigenlijk pas achter hoeveel spullen (lees in mijn geval: boeken) je hebt. Omdat mijn boeken niet allemaal in ons appartement pasten, had ik een groot deel bij mijn ouders op zolder staan. Nu ik wel genoeg ruimte heb, kwamen al die boeken ook naar ons huis. En wat heb ik een hoop verzameld door de jaren heen :-).

Inmiddels staan alle grote spullen op hun plek en ben ik na de feestdagen begonnen met het uitzoeken en sorteren van mijn boeken... en gaan bedenken waar ik alles wil gaan laten. Voor in de woonkamer hebben we een mooie boekenkast uitgezocht, die half februari geleverd wordt. Daar kan ik een klein deel plaatsen. Voor nu denk ik dat ik daar alles wat ik van bepaalde favoriete auteurs weg wil zetten, zoals Loes den Hollander, Linda Jansma, Esther Verhoef en J.D. Robb. De kast heeft vier planken en twee lades, dus ik kan er bij lange na niet alles kwijt.

Gelukkig zijn er genoeg ruimtes in het huis om te vullen . Zo heb ik op de logeerkamer de boekenkast uit het appartement gezet en daar staan alle kinder- en jeugdboeken in. Als mijn nichtjes of mijn neefje eens komen logeren, is er in ieder geval genoeg leesmateriaal voor ze. En stiekem vind ik het zelf ook leuk om nog eens door die boeken te bladeren en/of te lezen.

Voor de rest willen we op zolder een soort boekenwand maken, maar we weten nog niet precies welke kasten we daarvoor gaan kopen. Je zit op zolder natuurlijk met schuine wanden, waardoor bijvoorbeeld de Billy’s van IKEA niet heel handig zijn. Voor nu staan mijn boeken nog even in dozen op zolder. Ga ik over een maandje gewoon eerst de boekenkast van beneden vullen en dan kan daarna de zolder aangepakt worden. Nog genoeg te doen dus…