Overslaan en naar de inhoud gaan

Ellen de Vriend – Blond op Bonaire

Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun verblijf verdwijnen twee jonge vrouwen spoorloos, beiden blank en blond. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de andere worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord verspreidt zich als een lopend vuurtje over het eiland.

De vakantie van de familie Van Dam verandert ingrijpend wanneer Guusje verdwijnt. Machteloos en met een enorm schuldgevoel tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit. Lukt het haar de waarheid te achterhalen?

Voorafgaand aan het verhaal laat Ellen de Vriend zien aan wie ze haar nieuwste thriller ‘Blond op Bonaire’ heeft opgedragen. Het geeft teveel weg als ik hier precies benoem aan wie dat is, maar ik kan je wel zeggen dat het eerste stuk uit het boek je even stil laat worden. Dat stukje spookt echt nog wel even door je hoofd, nadat je het gelezen hebt.

Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld. Met een personage heb je als lezer eigenlijk helemaal niets. Je snapt zijn doen en laten niet en je vindt hem per hoofdstuk steeds vervelender worden. Het is altijd knap als een auteur dat voor elkaar krijgt in een boek. Alleen in dit geval zorgde het ervoor dat je weinig zin hebt om de hoofdstukken vanuit het perspectief van dit personage te lezen. Je wil het liefste helemaal niets met hem te maken hebben.

De verhaallijn rondom Linda van Dam en haar gezin leest prettiger, maar ook met hen blijk je als lezer uiteindelijk niet zo veel te hebben. Dat komt vooral door de ontknoping van het verhaal. Nadat Guusje is verdwenen, brengt dit zeker veel spanning in het boek en ben je nieuwsgierig wat er met haar is gebeurd en of ze nog in leven is. Hoewel De Vriend in de ontknoping de antwoorden op je vragen geeft, valt het ergens toch wat tegen. Of beter gezegd: valt een bepaald personage nogal tegen. Je had dit niet zien aankomen, maar of het nu helemaal geloofwaardig is… dat blijft de vraag. Al met al was ‘Blond op Bonaire’ jammer genoeg niet helemaal mijn soort thriller.

Auteur: Ellen de Vriend
Titel: Blond op Bonaire
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045219387