Overslaan en naar de inhoud gaan

Ellen Lina – Ooit zal ik je weer zien

Na een afschuwelijke gebeurtenis staat het leven van de 28-jarige Julia van Doorn op z’n kop. Ze heeft niks meer op de rit, inclusief haar verloofde Sean niet. Een alcoholverslaving en huiselijk geweld drijven de twee steeds verder uit elkaar.

Dan ontmoet Julia de integere Ryan, die haar aan iemand bekends doet denken maar ze weet niet wie. Terwijl Sean steeds verder afzakt, leren Julia en Ryan elkaar steeds beter kennen. Als Sean dit merkt, drijft het onmogelijke boven. Het resultaat: Julia komt voor een keerpunt in haar leven te staan. Durft ze het verleden los te laten en verder te gaan? Volgt ze haar hart? Of blijkt oude liefde in dit geval te overwinnen?

Terwijl mijn tijdlijn op Twitter de laatste tijd veelvuldig over ‘Sky’ van Ellen Lina ging, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Wie is deze auteur en wat heeft ze tot nu toe al geschreven? De recensies over haar nieuwste boek waren razend enthousiast, waarop ik besloot eerst een ouder boek van haar te lezen. De keuze viel op ‘Ooit zal ik je weer zien’. En dat bleek meteen een schot in de roos.

Na een paar brieven van Julia’s moeder aan Julia begint het verhaal in het heden. Er is van alles gebeurd, maar als lezer heb je op dat moment geen idee wat precies. Langzaamaan leer je de personages uit het verhaal kennen en wordt het een en ander je duidelijk. Lina heeft een prachtige en intrigerende schrijfstijl, waarmee ze het verhaal van Julia en Ryan vertelt. Ze leert je hoe diep de relatie van hen zit, welke afschuwelijke gebeurtenis er heeft plaatsgevonden en welke worstelingen beide personages hebben. Ook al lees je het verhaal vanuit de ik-persoon van Julia, je krijgt ook een goed beeld van Ryan en zijn gevoelens.

Hoe verder je in het verhaal bent, hoe lastiger het wordt om het boek weg te leggen. Het boek houdt je vast en de emoties van Julia en Ryan komen bij je binnen. Het liefste lees je het dan in één ruk uit. Met tranen in mijn ogen heb ik ‘Ooit zal ik je weer zien’ uitgelezen om vervolgens tot de conclusie te komen dat dit een van de mooiste en meest ingrijpende liefdesromans is die ik tot nu toe heb gelezen. Ellen Lina heeft er een fan bij.

Auteur: Ellen Lina
Titel: Ooit zal ik je weer zien
Genre: Roman
Aantal pagina's: 334
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086602407