Overslaan en naar de inhoud gaan

Ellen Lina – Semper Fi

Helena Dijks is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat met vriendin Kim. Binnen een week gaat het totaal verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell - Kims broer - nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug.

Bijna twintig jaar later is Kim nog steeds niet gevonden. Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dat komt niet alleen door de verdwijning van Kim. Helena kreeg te maken met Semper Fi, een zelfbenoemd dispuut. Over deze tijd, over wat haar is overkomen en de verdwijning van Kim, heeft Helena het boek Nemesis geschreven. Maar wanneer naar buiten komt dat Nemesis wordt gepubliceerd, wordt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar gebracht. Wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? En wie kan ze nog vertrouwen?

Ellen Lina weet haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Semper Fi’ te boeien. Ze trekt als het ware haar lezers deze thriller binnen en zorgt ervoor dat je uiteindelijk niet meer kunt stoppen met lezen. Ook al zijn er bepaalde momenten in het boek waar je echt even mag moet bijkomen. Het is een heftig, spannend en intrigerend boek tegelijkertijd.

Met haar schrijfstijl weet Lina de verschillende personages en de omgevingen als het ware tot leven te laten komen in je verbeelding. Hierdoor komt het hele verhaal nog meer bij je binnen. Dat is knap gedaan van de auteur. Ook al gebeuren er af en toe verschrikkelijke of spannende dingen, je gaat zo op in het verhaal dat je door blijft lezen. Niets of niemand kan je op een gegeven moment nog afleidingen.

Richting de ontknoping begint alles op z’n plaats te vallen. Bepaalde verdenkingen die je had, blijken uit te komen (of juist helemaal niet) en je krijgt uiteindelijk alle antwoorden op de vragen die je hebt. Het laatste hoofdstuk vormt een waardige afsluiting van ‘Semper Fi’. Na afloop van het boek moet je het allemaal echt even laten bezinken. Wat een boek!

Auteur: Ellen Lina
Titel: Semper Fi
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086604227