Overslaan en naar de inhoud gaan

Ellen Lina – Sky

De 32-jarige Elisa Verhaag werd op haar zestiende ongepland moeder van dochter Sky. Het moederschap zorgde ervoor dat haar leven er heel anders uit kwam te zien dan ze van tevoren gedacht had. Haar vriend Julian verliet haar en hun dochtertje toen Sky drie maanden oud was. Dat heeft een grote impact gehad op zowel moeder als dochter.

Sky groeit op tot een eenzaam meisje. Ze worstelt met haar hoge intelligentie en haar sociale isolement. Online voelt ze zich prettig en daar ontmoet ze een leuke jongen. Mede daardoor raakt ze geïnteresseerd in de relatie van haar vader en moeder. Ze wil weten wie haar vader precies is en waar hij nu woont. Elisa zit daar eigenlijk niet op te wachten; ze wil het verleden achter zich laten.

Sky zoekt toch contact met haar vader, maar deze ontmoeting verloopt anders dan Sky had gehoopt. De situatie loopt volledig uit de hand en Elisa komt in een ware nachtmerrie terecht. Maar is dit volledig aan Julian te wijten? Of spelen er meer zaken mee waar Sky niets over verteld heeft?

Dankzij een blogtour rondom het boek ‘Sky’ ontdekte ik de auteur Ellen Lina. Dit boek bleek haar derde te zijn, en ik besloot om eerst haar andere twee boeken te lezen voor ik aan haar nieuwste boek wilde beginnen: ’Ooit zal ik je weer zien’ en 'Vasthouden'

Ik was al enthousiast over de boeken van Lina en dat is met ‘Sky’ alleen nog maar meer geworden. Wat is dit een prachtig en aangrijpend verhaal. Vanaf de eerste bladzijden word je meegezogen in het verhaal en wil je niet meer stoppen met lezen. Dat komt mede door de vlotte schrijfstijl van de auteur en de manier waarop de personages worden neergezet. Elisa, Sky en Julian worden levensecht beschreven; je ziet ze zo voor je. Dat geldt ook voor de andere personages. Je hebt het gevoel alsof je zelf deel uitmaakt van het verhaal. Geweldig dat Lina dat voor elkaar krijgt.

Het verhaal speelt zich in het heden af, maar door middel van flashbacks ontdek je hoe Elisa en Julian elkaar ontmoet hebben en wat er zich daarna tussen die twee heeft afgespeeld. Het resultaat is een werkelijk prachtig verhaal over de (eerste) liefde, een ongeplande zwangerschap, het alleenstaande moederschap en hoogbegaafdheid. Je sluit Sky in je hart en gunt haar het allerbeste op de wereld. Zou de auteur misschien ooit nog een verhaal schrijven over haar? Van mij mag het!

Mocht je ‘Sky’ nog niet gelezen hebben, doe het dan. Je krijgt er een aantal mooie leesuurtjes voor terug. Het is een absolute aanrader om te lezen. Ik heb er in ieder geval ontzettend van genoten.

Auteur: Ellen Lina
Titel: Sky
Genre: Roman
Aantal pagina's: 328
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086602964