Overslaan en naar de inhoud gaan

Ellen Rink – Vasthouden

Het leven is niet altijd even gemakkelijk. Zelfs niet als je een goedlopende zaak in het bruisende Los Angeles hebt. Daar weet de 27-jarige Emma alles van. Ze valt van de ene foute relatie in de andere. Iedere keer als het uitgaat, blijkt dat haar ex haar helemaal niet gewaardeerd heeft. Emma besluit om mannen af te zweren. Ze gaat bij haar tweelingzus wonen in een geweldig appartementencomplex en samen genieten ze van het vrijgezellenbestaan

Maar Emma’s vrijgezelle periode is slechts van korte duur. Ze ontmoet ze de aantrekkelijke danser Bryan, die haar wel waardeert en haar overlaadt met aandacht. Zou het dan toch nog allemaal goedkomen met Emma en het fenomeen relaties? Goede vriend Luke is het niet met haar keuze eens, en dat laat hij haar duidelijk weten. Maar wat weet Luke nou van Bryan? En hoe goed is zijn eigen relatie met Tamara eigenlijk?

‘Vasthouden’ is het debuut van schrijfster Ellen Rink, die haar latere boeken onder de naam Ellen Lina heeft gepubliceerd. Het is een leuk en lekker leesbaar verhaal geworden. Je leest het verhaal vanuit de ik-personage Emma, waardoor je haar goed leert kennen. Emma deelt haar gevoelens en gedachten uitgebreid met je. Vooral de innerlijke monologen zijn geweldig om te lezen.

Het verhaal is ietwat voorspelbaar en de hoofdstukindeling had wat meer aanwezig mogen zijn, maar dat maakt het verder geen minder leuk boek. Rink heeft een fijne en levendige schrijfstijl. De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, komt tot leven voor je. Datzelfde geldt voor de personages uit het boek. ‘Vasthouden’ is gewoon een leuk boek om te lezen.

Auteur: Ellen Rink
Titel: Vasthouden
Genre: (Liefdes)roman
Aantal pagina's: 445
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086601707