Overslaan en naar de inhoud gaan

Emelie Schepp – Memento

Een vrouw komt thuis en treft haar man - het hoofd van de immigratiedienst - dood aan. Ze belt het alarmnummer, waarna de politie langskomt voor onderzoek. De grote vraag is of de vrouw haar man vermoord heeft of dat er toch iets anders aan de hand is. Aan inspecteur Henrik Levin en rechercheur Maria Bolander de taak om dit verder te onderzoeken.

Jana Berzelius, officier van justitie, krijgt de zaak aangewezen als vooronderzoeksleider. Ze duikt er volledig in en kon van tevoren niet weten welke gruwelijke herinneringen uit haar verleden naar boven komen. Maar heeft haar verleden ook iets met deze zaak te maken?

Meteen vanaf de eerste bladzijden van ‘Memento’ is je nieuwsgierigheid gewekt. Als je dan op een rijtje hebt wie er precies aan de zaak werken, zit je helemaal in het verhaal. Wat is er allemaal precies gebeurd? En wat hebben de schuingedrukte passages met de rest van het boek te maken?

Emelie Schepp geeft in kleine hoeveelheden informatie. De lezer gaat als het ware mee op onderzoek uit met de politie. Maar je weet als lezer wel wat meer dan de politie, alleen weet je niet meteen alles in de juiste context te plaatsen.

Naarmate je dichterbij de ontknoping bent, wordt het steeds spannender. Schepp zorgt er onbewust voor dat je steeds sneller gaat lezen in ‘Memento’. Wanneer komen bepaalde zaken uit? En hoe zal het gaan aflopen? Je krijgt telkens meer informatie totdat vrijwel alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Dat heeft de auteur knap voor elkaar gekregen. Ze laat ruimte open om het verhaal rondom Jana nog verder uit te werken.

Auteur: Emelie Schepp
Titel: Memento
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026136436