Overslaan en naar de inhoud gaan

Emma Anna – Omdat ik altijd al de jouwe was

Marly heeft sinds kort een baantje in een bar dankzij haar vriend Kelvin. Het verdient goed: ze kan er haar huur en enigszins fatsoenlijk eten mee betalen. Maar natuurlijk vindt Kelvin dat daar wel iets tegenover mag staan. Tja, wat verwachtte ze anders van een man? Een paar dagen na een vervelende gebeurtenis besluit ze, met haar ziel onder de arm, naar een gynaecologenpraktijk te gaan. En alsof het allemaal nog niet erger kan, blijkt haar arts een man te zijn.

Na een bezoek aan zijn spreekuur blijft de jonge vrouw die Marly heet door Robins hoofd spoken. Per stom toeval komt hij haar tijdens zijn dagelijkse hardlooprondje in Central Park tegen. Hij weet zeker dat Marly zich door het leven heen worstelt en wil haar onder zijn hoede nemen. Zijn aanbod valt niet in goede aarde. Begrijpelijk, natuurlijk, maar er is een reden waarom hij extra met haar begaan is. Robin blijkt echter de enige van hen tweeën te zijn die van die reden op de hoogte is…

Het verhaal van ‘Omdat ik altijd al de jouwe was’ begint met een waarschuwing over bepaalde onderwerpen die in het boek voorkomen. Heel slim gedaan door Emma Anna, omdat je zo weet waar je je een beetje op kunt voorbereiden.

Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Marly met af en toe een uitstapje naar Robin. Hierdoor leer je beide personages goed kennen en weet je als lezer soms al wat meer dan de personen uit het boek zelf. Dat geeft een verhaal altijd wel wat extra’s. In het begin lijkt het verhaal overigens wat snel te gaan, maar gaandeweg het boek ontdek je dat dit begin nodig was voor het verloop van de rest van het verhaal.

Anna heeft een fijne en beeldende schrijfstijl. Dit zorgt er aan de ene kant voor dat je goed in het verhaal meegenomen wordt en aan de andere kant dat sommige (heftigere) gebeurtenissen extra bij je binnenkomen. Daarmee zorgt de auteur ervoor dat het verhaal op een gegeven moment als het ware onder je huid kruipt. Je leeft zo ontzettend mee met Marly en je hoopt zo dat Robin echt een goedzak is.

Op een gegeven moment word je zo meegenomen in het verhaal van ‘Omdat ik altijd al de jouwe was’ dat je haast niet kunt stoppen met lezen. Altijd knap als een auteur dat voor elkaar weet te krijgen. Het laatste hoofdstuk vormt een mooie afsluiting van deze ontroerende en prachtige roman.

Auteur: Emma Anna
Titel: Omdat ik altijd al de jouwe was
Genre: Roman
Aantal pagina's: 394
Uitgeverij: Emmabooks
ISBN: 9789493297845