Overslaan en naar de inhoud gaan

Emma Zomer – Eén huis, vijf vrouwen

Maak kennis met de vijf bewoners van het Utrechtse studentenhuis dat allang geen studentenhuis meer is: Janne, Esmée, Lydia, Charlot en Eva. Alleen Eva is nog bezig met haar studie, want ze krijgt er geen genoeg van.

Janne werkt als verpleegkundige en mist door haar onregelmatige diensten bijna de jaarlijkse zomerbarbecue, terwijl carrièretijger Lydia door een collega wordt gekoppeld aan een man die haar lijkt te kunnen bijbenen. De vijf vrouwen staan altijd voor elkaar klaar en hebben samen de grootste lol, totdat er op een avondje uit iets vreselijks gebeurt.

Emma Zomer is de schrijversnaam van vijf auteurs: Anne West, Chantal Claassen, Evelien de Raaff, Renée Olsthoorn en Saskia Oudshoorn. Ze schrijven samen de Huisgenoten-serie, waarin ze allemaal voor een personage schrijven, wat de serie een uniek project maakt. ‘Eén huis, vijf vrouwen’ is het eerste deel.

Je merkt dat ‘Eén huis, vijf vrouwen’ een soort introductiedeel van de Huisgenoten-serie is. Aan de ene kant val je middenin het verhaal met de zomerbarbecue en maken de vrouwen al het een en ander mee, en aan de andere kant nemen de verschillende auteurs de tijd om hun personage aan de lezer voor te stellen. Stukje bij beetje ontdek je wie de vijf huisgenoten zijn, wat ze zoal in het dagelijks leven doen en wat er onder meer in hun verleden is gebeurd. Dat weten ze allemaal op hun eigen manier te doen, maar wel zo dat het één geheel vormt. Dat is knap gedaan.

Dit eerste deel maakt je zeker nieuwsgierig naar de volgende delen. Wat gaan de huisgenoten allemaal nog meemaken? Hoe lang blijven ze nog met z’n vijven in één huis wonen? Hoe zal hun liefdesleven gaan verlopen? Kom maar op met ‘Eén huis, vijf dates’.

Auteur: Emma Zomer
Titel: Eén huis, vijf vrouwen
Serie: De huisgenoten
Genre: Roman
Aantal pagina's: 175
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020542165